Változik a BKV-menetrend

Desktop
Az ünnepek közeledtével a BKV menetrendjében is változásokkal kell számolnunk.

December 22-én és 23-án az iskolaszünetben érvényes munkanapi menetrend lép életbe.

December 24-én reggel és napközben szombati menetrend szerint közlekednek a BKV-járatok. A nappali járatok délután 4 óra körül indulnak utoljára, ezután, tekintettel a szentestei csekély utasforgalomra, csak éjszakai járatokkal, illetve a nagykörúton a 6-os villamossal lehet utazni. Ahol a csatlakozó járatok érkezése szükségessé teszi, az utolsó jármű a másik bevárásával indul, így 15.30-kor a Deák téren kölcsönösen bevárják egymást az utolsó metrószerelvények (kivéve a Kisföldalattit), illetve a metróállomásokról induló járatok túlnyomó többsége is megvárja az utolsó metrószerelvényt.
 
Karácsonykor, december 25-én és 26-án mind nappali, mind az éjszakai járatok a munkaszüneti/vasárnapi menetrend szerint járnak. Kivételt képez ez utóbbi alól a 914A, amely ezeken az éjszakákon nem közlekedik.
 
A két ünnep közötti napokon, december 27-étől 30-áig az iskolaszüneti napokon érvényes munkanapi menetrend szerint közlekednek a BKV járművei. Néhány vonalon életbe lép a speciálisan ezekre a napokra érvényes év végi menetrend, ezek lila színű oszloppal vannak jelölve a menetrendi tájékoztatókon. Nem közlekedik viszont a két ünnep között az 1A, a 2A jelzésű villamos és a 261E jelzésű autóbusz.

Szilveszter napján a szombati menetrend szerint lehet majd utazni. A január 1-jére virradó éjszaka, tekintettel a megnövekedő utasforgalomra és - forgatagra, az éjszakai járatok – néhány kivétellel – kétszeres sűrűséggel közlekednek. A 6-os villamos ezen az éjszakán is közlekedik (a 4-es villamos üzemzárásától hajnali két óráig 7-8 percenként, majd ezt követően a korareggeli üzemkezdetig 10 percenként), csakúgy, mint a Fogaskerekű (60 percenként).

2012. január 1-jén a munkaszüneti napi/vasárnapi, az áruházakat érintő vonalakon pedig az ünnepnapokon érvényes menetrend lesz életben. 2-án az iskolaszünetekben, 3-ától pedig az iskolai időszakban érvényes munkanapi menetrend szerint közlekednek a BKV-járatok.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek