Értünk vannak: a szociális dolgozók elismerése

Desktop
Kép: Budafok-Tétény
Kép: Budafok-Tétény

November 14-én a szociális szférában tevékenykedőket köszöntötték Budafok-Tétény vezetői a Városháza dísztermében.

Külön is méltatták  a Kerület Napján „Katona Péter-díjjal” kitüntetetteket, Gyűrűs Anikót és Kochné Orosz Anikót, valamint Vesztergombi Klárát, aki a Szociális Munka Napja alkalmából az Emberi Erőforrások Miniszterétől Szociális Munkáért Díjat vett át a Parlamentben.

Gyűrűs Anikó 1980-ban általános ápolói, 1981-ben pedig felnőtt szakápolói végzettséget szerzett.  2006. január 9-e óta dolgozik a Szociális Szolgálatnál, a Házi segítségnyújtás gondozójaként. A Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás biztosításában a kezdetektől részt vesz, rendszeresen megy ki éjszaka is lakcímre, ha riasztás történik. Szakmai tudása, hivatástudata, emberi hozzáállása, és az idősek iránt mutatott tisztelete példaértékű.

Kochné Orosz Anikó 1982-ben csecsemő- és gyermekgondozónői képesítést szerzett, és elhelyezkedett a Leányka utcai Tagbölcsődében. 1998-ig csoportos gondozónőként, majd 2015-ig bölcsődevezetőként dolgozott, jelenleg a Napraforgó Tagbölcsőde vezetője. Aktív segítője a kerület több csecsemő-és gyermekgondozói intézmény életének. Példát mutat abban, hogy a jó szakmai alapelveken nyugvó, színvonalas bölcsődei munka még „jobbá” tehető az új szakmai törekvések iránti nyitottsággal, a sokszínűségre való törekvéssel.

Köszönjük mi is mindannyiójuk munkáját.

(Az eseményről részletesen számolt be az önkormányzat oldala, itt olvashatjátok.)

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?