Vigyázat: egyre trükkösebb csalók!

Desktop
Ők valóban az FCSM munkatársai (forrás: FCSM)
Trükkös csalók csöngetnek be fővárosi intézményekhez és kisebb cégekhez a Fővárosi Csatornázási Művekre (FCSM) hivatkozva. A társaság felhívja mindenki figyelmét: az FCSM nem házal csatornatisztítással!

Hivatalosan bejegyzett vállalkozások tagjai ezek a – körülbelül 2-3 főből álló munkaruhába öltözött – csapatok. Dugulást állapítanak meg, vagy azt megelőző sürgős tisztítási feladatok elvégeztetésére bírják rá az intézmények, cégek képviselőit. Még arra is ügyelnek, hogy a munka látszatát keltsék. Sokszor valamilyen gyanús fehér folyadékkal öntik körbe a csatornanyílásokat.

Miközben szóban az FCSM-re hivatkoznak, a hivatalos megrendelőben, amit helyben aláíratnak, már leszögezik, hogy semmilyen kapcsolatban nem állnak a közszolgáltató céggel. Általában 30-40 ezer forint körüli összeget kérnek helyben, de volt, akit 70 ezer forinttal rövidítettek meg. Az utóbbi időben a X., XI. és XX. kerületből érkezett erről lakossági bejelentés.
 
A Fővárosi Csatornázási Művek hangsúlyozza, hogy dolgozóik a főváros 5000 kilométeres közcsatornarendszerét üzemeltetik. Az emblémával ellátott, egységes ruházatú, arcképes igazolvánnyal rendelkező szakemberek nem házalnak csatornatisztítási ajánlattal és legfőképpen nem kérhetnek készpénzt!

A társaság kéri, ha gyanús emberek az FCSM-re hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni, akkor azonnal jelentsék azt a rendőrségen, vagy érdeklődjenek a társaság 06-80/455-000 díjmentesen hívható központi ügyeletén.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?