Ne hagyjuk, hogy a temetői szarkák tönkretegyék az emlékezést

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)
(fotó: ittlakunk.hu)

Halottak napján, mindenszentekkor nagyon sokan mennek ki a temetőkbe, és sajnos vannak olyanok is, akik nem szerettükre emlékeznek, hanem a hozzátartozók értékeire fáj a foguk.

Ne könnyítsük meg a dolgukat!

Autósok

Fontos, hogy soha ne hagyjátok lezáratlanul a kocsit, még akkor sem, ha csak kisebb távolságra mentek. Győződjetek meg arról, hogy tényleg zárva vannak-e az ajtók, ablakok. Az utasterében jól látható helyen ne maradjon semmi.

Gyalogosok

A gyalog érkező temetőlátogatók táskáikat, értékeiket ne hagyják őrizetlenül (padon, síremlékre felakasztva) még rövid időre sem. Sajnos rendszeresek azok a lopások, amikor a hozzátartozó elmegy vízért, miközben a sírnál hagyja a táskáját.

Sírköves munkák

A Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) arra is felhívja a figyelmet, hogy a temetőben leszólítgatva munkát ajánló személyek nem a BTI Zrt. munkatársai. Az általuk elvégzett munkákért garanciát és felelősséget az intézet nem vállal. Azt kérik, ha ilyet tapasztaltok, azonnal jelezzék a biztonsági szolgálatnál, vagy a temetőirodán, mivel az jogszabálysértő tevékenységnek minősül a 15/2016. Főv. Kgy. rendelet 25. § (3) d., szerint: „a vállalkozók a köztemető területén csak az egyéb temetői szolgáltatások végzése céljából tartózkodhatnak, üzletszerzésre irányuló tevékenységet nem folytathatnak.” Az is fontos, hogy a temetőirodán kívül személyes adataitokat, telefonszámotokat ne adjátok meg, mert ezzel visszaélhetnek.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?