Szerényebben, de még támogat a Hálózat

Oszd meg másokkal!

Desktop
A Hálózat Alapítvány 2012-ben még támogatja az alacsony jövedelmű fővárosi családokat havi rezsiszámlájuk megfizetésében.

A Fővárosi Közgyűlés döntésének megfelelően 2012 márciusa és 2013 márciusa között a díjtámogatás összege a távfűtéses lakásokban télen havi 3000 forint, a víz-, csatorna-, szemétszállítási díjtámogatás összege minden hónapban 1000 forint lesz, a jogosultság jövedelemhatára 65 ezer forint/fő, illetve egyedül élők esetében 70 ezer forint/fő.

További források hiányában az alapítvány nem tudja folyósítani a jelenleg még díjkompenzációban részesülő háztartásoknak 2011/2012 téli hónapjaiban a havi díjkompenzáción túli úgynevezett egyszeri fővárosi téli rezsidíj támogatást.

A 2012. évi havi díjkompenzációra – az eddigiekhez hasonlóan – a kerületi polgármesteri hivatalok ügyfélszolgálati irodáiban lehet beadni az igénylőlapokat,  február első napjaitól folyamatosan, egész évben.

A támogatások forrása az érintett közüzemi társaságok korábbi hozzájárulásai. Ezek a hozzájárulások már 2011 elején megszűntek. Ennek ellenére az alapítvány – a korábbi évek tartalékaiból – tavaly még teljes összegben, 2012-ben szerényebb összeggel támogatja az alacsony jövedelmű háztartásokat, annak érdekében, hogy ne váljanak hátralékossá, ki tudják fizetni folyó havi számláikat.

Győri Péter kuratóriumi elnök tájékoztatása szerint: a Hálózat a Budapesti Díjfizetőkért és Díjhátralékosokért Alapítvány 1996 óta segíti az alacsony jövedelmű budapesti családokat a közüzemi díjak kifizetésében. Az alapítvány mindeddig – a havi díjkompenzáción túl – 30 ezer hátralékos háztartásnak nyújtott összesen 2 milliárd forint támogatást a távhő-, a víz-csatorna-szemétdíj tartozásuk kifizetéséhez, annak érdekében, hogy e családok megőrizhessék lakhatásukat, s a hátralékkiegyenlítést követően „tiszta lappal” indulhassanak.

Az alapítvány eddig családok ezreinek nyújtott krízistámogatást lakbértartozásuk kiegyenlítéséhez, hogy a családok elkerüljék az önkormányzati kilakoltatást. A Hálózat Alapítvány 2012-ben továbbra is változatlanul fenntartja és működteti a hátralékkiegyenlítő támogatási rendszerét.

Győri Péter szerint a lakástalanná, vagy éppen hajléktalanná válás tömeges megelőzése az ilyen támogatások nélkül továbbra sem lehetséges.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?