,,Őstermelők” a Leányka utcában

Desktop
Az első palántát Gáfor Gergely ültette (forrás: valtsegeszsegre.hu)

Korábbi cikkek a témában:

Új kertművelő közösség formálódik Budafokon. A Leányka utca 60. alatt létrehozott Partikerthez az önkormányzat biztosította a területet, emellett anyagilag is támogatta a megvalósulását.
 
A Leányka utcánál a korábbi állatorvosi rendelő, a lebontott „szel­lemház” környéke válik szép lassan fűszer- és veteményeskertek otthonává, ahol közel harminc parcellán kezdődhet el a földművelés. Az ebben részt vállaló csoport tagjainak zöme nyugdíjas, de friss házasok és kisgyerme­kes családok is vállalkoztak a kertészkedésre. A megtermelt javak a földek megművelőjét illetik.

A közösségi kert a kerületi Válts egészségre! program keretein belül működik. A tagok havi néhány száz forintos tagdíj fejében tavasztól késő őszig használhatják a kertet. Önkéntes szakmai segítőjük a Fitoland Dísznövénykertészet kertészmérnöke, Gáfor Gergely, aki hasznos tanácsokkal látja el a lelkes kertbarátokat. A Fitoland néhány palántával hozzá is járul a kert- és közösségépítéshez.

Július 1-jén nem csak kertészkedni fognak a Partikertben. A Fitolandtól kerti eszközöket, palántákat vesznek át a parcellák gazdái, a Válts egészségre! program pedig egészségmegőrző szolgáltatást nyújt a helyszínen. Lesz kókuszzsírkóstoló és táplálkozási tanácsadás, de meglepetés is várja a jelenlévőket.

Az esemény nyitott, szeretettel várnak minden érdeklődőt. Annál is inkább, mert vannak még gazdátlan parcellák. Aki csatlakozna a hobbiföldművelők lelkes táborához, a helyszínen tájékozódhat annak mikéntjéről.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek