Horváth Bogi: nem lát, nem tud beszélni és mozogni sem. Most árverést rendeznek a volt budais diáknak a XIX. kerületben

Oszd meg másokkal!

Desktop
Horváth Bogi - Fotó: Sulyok László

Horváth Bogi 16 éves kamaszlány. 2 évvel ezelőttig élte a kamaszok szokásos életét. Gimnazista volt, a budafoki Budai Nagy Antal Gimnázium tanulója, szabadidejében szórakozni járt a barátaival. Egy áprilisi napon azonban minden megváltozott. Angol órán rosszul lett, elájult… és leállt a szíve.

Bogi él, mert a tanárai azonnal megkezdték az újraélesztést. A mentőszolgálat diszpécsere végig a vonalban maradt, tartotta mindenkiben a lelket. Egyet nem tudott megtenni: Bogi agyába megfelelő mennyiségű oxigént juttatni. A mentő pedig messziről érkezett: Budafokra a VI. kerületből. Hogy miért nem az iskolától 2 percre lévő mentőállomásról azt senki nem tudja és már nem is fog kiderülni.

Maradnak a puszta tények: 30 perc. Ez alatt Bogi agya folyamatos oxigénhiányban volt, aminek következtében súlyos agykárosodást szenvedett.

Bogi ma már nem az átlagos kamaszok életét éli. Nem az a gondja, hogy milyen ruhát vegyen fel reggel. Bogi ágyhoz kötve, vakon, motoros funkciók nélkül vegetál. Legfőbb szórakozása, hogy filmeket hallgat, vagy hangoskönyveket. Beszélni sem tud.

Szülei elvesztették a munkájukat, egész nap Bogi mellett vannak, hiszen 24 órás felügyeletre szorul.

Havi szinten százezer forintot tesz ki csak az állapota szinten tartásához szükséges fejlesztések költsége.

Most művészek fogtak össze, hogy segítsenek Boginak és családjának. A Tarkarét csoport festői felajánlották alkotásaikat, melyből a Shopmark bevásárlóközpontban lévő Shopmark Galériában kiállítást rendeztek, csütörtökön pedig árverést tartanak, melynek teljes bevételét a Bogiékat támogató Második Élet Alapítványnak ajánlották fel.

A szervezők várnak mindenkit szeretettel október 12-én, csütörtökön 18:00 órakor a Shopmark Galériában, ahol nem csak licitálással, támogatói jegy vásárlással is tudjátok Bogiékat segíteni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?