Budafok topotéka: a te emlékeidet is várják

Desktop

Mi is az a topotéka egyáltalán?

Tulajdonképppen egy internetes felület, ami nem csak hozzáférhetőséget biztosít egy adott városrész vagy település múltjára és jelenére vonatkozó, magánkézben őrzött forrásaihoz (fényképek, hang- és képanyagok, iratok, stb.), hanem szakszerű módon, rendszerezve, egy helyen meg is őrzi és elérhetővé teszi azokat az utókor számára. Az Európai Unió "Kreatív Európa: az európai kulturális és alkotói szektorának támogatási programja" támogatásával fogott össze 17 európai levéltár és egyetem, az ő projektjük  a közösség, mint lehetőség – a levéltárak és felhasználóik alkotói hálózata

És hogy nekünk mi dolgunk ezzel? Ha van régi budafoki fényképed, iratod, emléked, sétálj be a könyvtárba, ott beszkennelik vagy lefotózzák (értenek hozzá, hogy ne essen semmi baja), és vissza is kapod. De a budafoki topotéka oldalon a világ bármelyik pontjáról elérhető lesz ezek után, segíti a kutatókat, azokat akik családjuk, városuk történetét kutatják, vagy csak egyszerűen szeretnek régi képeket nézegetni.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek