Ki kapja idén a kerületi díjakat? Várják a javaslatokat

Desktop
A tavalyi díjazottak, fotó: Kocsis Zoltán
A tavalyi díjazottak, fotó: Kocsis Zoltán

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata idén is meghirdeti a kerületi díjakat. Most javaslatot tehetsz, ki kapja őket.

A meghirdetett kerületi díjak:

 • Ray Rezső Vilmos díj – azoknak a tervezőknek vagy építtetőknek adományozható, akik városépítészeti alkotásukkal közreműködnek a kerületi épített környezet minőségének jelentős javításában, hozzájárulnak a kerületben létesült épületek építészeti színvonalának emeléséhez.
 • Tóth József-díj – azon intézményvezető, intézményvezető-helyettes, vagy tagintézmény-vezető részére adományozható, aki a kerületben végzett intézményvezetői, intézményvezető-helyettesi vagy tagintézmény-vezetői munkájával méltán nyerte el környezete elismerését vagy kimagasló eredményt ért el.
 • Mihalik Sándor-díj – azon pedagógusoknak adományozható, akik a kerületben az adományozást megelőző tanévben kimagasló színvonalú munkát, kiemelkedő tevékenységet végeztek.
 • Katona Péter-díj – évente legfeljebb két természetes vagy jogi személynek, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetnek adományozható, akik a kerületben a szociális munka területén olyan folyamatos vagy egyszeri tevékenységet végeztek, amellyel méltán nyerték el környezetük elismerését vagy kimagasló eredményt értek el.
 • Munkácsy Károly-díj – évente legfeljebb kettő diáknak adományozható, akik a kerületi oktatási intézmények 7–18 éves tanulói, tanulmányi átlaguk az előző tanévben legalább 4,5-es, a rendelet szerinti kiemelkedő sporteredményt értek el az elfogadott, dokumentált, hitelesített és ellenőrizhető budapesti, országos vagy nemzetközi egyéni illetve csapatversenyeken.
 • Zakariás József-díj – azon személyek, közösségek, csapatok részére adományozható, akik a kerület sportéletében magas színvonalú tevékenységet végeztek, illetve kiemelkedő eredményt értek el.
 • Dr. Bálint Béla-díj – azon természetes vagy jogi személynek, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetnek adományozható, akik a kerületi egészségügy javítása, fejlesztése érdekében olyan folyamatos vagy egyszeri tevékenységet végeztek, amellyel maradandó, példaértékű vagy kimagasló eredményt értek el.
 • Díszpolgári kitüntetés – a kerületért végzett tevékenységükkel kiemelkedő életművet létrehozó, vagy a kerület polgárai számára különösen jelentős tevékenységet végző személyek részesülhetnek.
 • Szabó Gyula-díj – a kerületi közművelődési intézmények, kulturális egyesületek, művészeti csoportok, illetve ezek munkatársai, vagy tagjai, valamint bármely más kerületi lakos számára adományozható, akik a kulturális, közösségi élet területén kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű tevékenységet végeztek.
 • Záborszky Nándor-díj – azon természetes, vagy jogi személyek, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek (továbbiakban: személyek) részére adományozható, akik a kerület közbiztonságának javítása érdekében, vészhelyzet elhárítása során kiemelkedő tevékenységet fejtettek ki.
 • Az év budafok-tétényi vállalkozója díj – azon kerületi székhellyel, illetve telephellyel rendelkező egyéni vállalkozó, gazdasági társaság vezető tisztségviselője részére adományozható, aki legalább 3 éve sikeresen működik, stabil, eredményes gazdálkodást tud felmutatni, a kerületben szakmailag elismert, köztiszteletben álló személyiség, aki tevékenységével hozzájárul a kerület fejlődéséhez, hírnevéhez és a kerületi vállalkozások megbecsüléséhez.
 • Gráf Antal-díj – azon természetes, vagy jogi személyek, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek részére adományozható, akik a kerület környezeti – természeti állapotának megőrzése, védelme, javítása, rehabilitációja érdekében olyan folyamatos vagy egyszeri tevékenységet végeztek, amellyel maradandó, példaértékű vagy kimagasló eredményt értek el.
 • Tiszta, virágos kerületért díj – azon természetes vagy jogi személyek, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek (a továbbiakban: személyek) részére adományozható, akik a kerület tisztaságának megőrzése, környezetünk szépítése és egészségesebbé tétele érdekében kiemelkedő tevékenységet végeztek.

A javaslattételhez szükséges nyomtatványok ezen a linken érhetők el (ne lepődjetek meg, a tetején egyéb pályázatok vannak, türelmesen görgessetek egy kicsit lejjeb, szépen sorban ott lesznek a megfelelő nyomtatványok.)

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek