Elfogadták az idei költségvetést, sok helyi támogatásról is döntöttek

Desktop
Fotó: Horváth tamás, Budafok-Tétény
Fotó: Horváth tamás, Budafok-Tétény

Unalmasnak hangzik, de érdemes végigolvasni, Budafok-Tétény képviselőtestületének határozatai az idei évre sok mindent meghatároznak abból, hogyan érezzük magunkat itthon.

A képviselő-testület elfogadta az önkormányzat 2019-es költségvetésről szóló rendeletet, amely az önkormányzat bevételeit és kiadásait tartalmazza. A dokumentum irányt ad az éves működésnek, részletesen leírja többek között, mekkora összeget fordítanak az évben zöldterületek fejlesztésére, utak építésére és felújítására, vagy éppen szociális feladatokra.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel kötött megállapodás szerint naponta több száz kilogramm, Aldiból és Tescóból származó élelmiszert oszthat szét a Budafok-tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ. Márciustól tovább gyarapodik az adományok mennyisége, amely az elosztásra kijelölt helyek növelését kívánta meg. Így márciustól a Nagytétényi út 68. szám alatti épülettel bővült a Család- és Gyermekjóléti Központ, ennek értelmében az alapító okirat módosításáról döntöttek.

A képviselők döntése alapján idén sem emelkednek a bölcsődei, óvodai és étkezési térítési díjak, annak ellenére, hogy az önkormányzat által fizetett önköltség nőtt az elmúlt időszakhoz képest. A testület szavazott a nem csak rászorultsági alapon adható helyi támogatások emeléséről is. 2018-ban sajnos több tűzeset is történt a kerületben, viszont az önkormányzat által adható gyorssegély nem tudott érdemi segítséget nyújtani. Most, az erre vonatkozó rendelet módosításával a rendkívüli esemény (pl. tűzeset) miatt krízishelyzetbe jutottak személyenként 50 ezer forintos azonnali segélyben részesülhetnek. Növelték a tüzelőtámogatást is, ami kétszeresére emelkedett.

Az önkormányzat továbbra is együttműködik a közművelődési feladatokat is ellátó civil szervezetekkel, akiknek támogatásáról döntöttek. Az előző évekhez hasonlóan 2019-ben is segítik a Baross Gábor-telepi Polgári Kör, a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete, a Budafoki Péter-Pál Utca és Környéke Polgári Kör, a Budatétényi Polgári Kör, a Nagytétényi Polgári Kör, a Promontorium Borlovagrend és a Rózsavölgy Egyesület működését.

Még az ülés kezdete előtt 80. születésnapja alkalmából és munkássága elismeréseképpen köszöntötték Kubászova Tamarát, akit a hónap művészének választottak. Az orvostudomány elismert kandidátusa, szobrászművész 49 éve hűséges lakója Budafoknak. Több mint 150 csoportos és közel 50 egyéni, hazai és külföldi kiállításon vett részt, köztéri alkotásai 14 helyen láthatók országszerte.

Köszöntötték Jakab Jánost, a Budafoki MTE tiszteletbeli elnökét, Esterházy Miksa-díjas sportszakembert, labdarúgóedzőt, aki tavaly novemberben Papp László Budapest Sportdíjat vehetett át Tarlós Istvántól a Főváros napja alkalmából. Most Budafok-Tétényért-emlékéremmel ismerték el a kerületi sportéletben elért sikereit.

És persze tárgyalták a túlóratörvényt, az erről szóló nyilatkozatukat már korábban közzétették. A mostani határozatokhoz kapcsolódó rendeleteket és a beszámoló teljes szövegét innen éred el

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek