Ittlakunkos véradásra vár a Vöröskereszt csütörtökön

Desktop

A nyári hónapokban csökken a véradások száma az év más időszakaihoz képest. A Vöröskereszt és a vérellátó szolgálat ezért a következő napokban, hetekben fokozottan számít az önzetlen véradók segítségére.

A kiegyensúlyozott nyári vérellátás érdekében az Országos Vérellátó Szolgálat és aMagyar Vöröskereszt véradásra hív mindenkit, aki egészségesnek érzi magát.

Június 27-én, csütörtökön délelőtt 11 és délután 6 óra között a Magyar Vöröskereszt Székházába (V. kerület, Arany János utca 31.) várják az önkénteseket. Fontos: személyigazolvány, lakcím- és tajkártya szükséges a regisztrációhoz. A véradás támogatója az ittlakunk.hu!

  • Véradó lehet mindenki, aki egészséges betöltötte a 18. életévét, de még nincs 65 éves, és testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot.
  • Nők évente négyszer, férfiak évente ötször adhatnak vért. Két véradás között minimum 56 napnak kell eltelnie
  • A véradás alkalmával steril vérvételi zsákba, egyszer használatos tű segítségével 4,5 deciliter teljes vért vesznek le, és egy keveset a vizsgálathoz mintacsövekbe.
  • A véradás 30-45 percet vesz igénybe, adatfelvétellel és kivizsgálással együtt.
  • Fontos a véradás előtti folyadékfogyasztás mely segít a véradás alkalmával levett plazma pótlásában és, ha megfelelő mennyiségű folyadék van a szervezetben az erek teltebbek, a véna jobban látható, gyorsabb a vérvétel.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek