Fontos tudnivalók a temetők látogatási rendjéről

Oszd meg másokkal!

Desktop
Egy felboruló gyertya is elegendő ahhoz, hogy tűz keletkezzen

Korábbi cikkek a témában:

A közelgő mindenszentek és halottak napja idején a rendőrség a polgárőrséggel közösen országszerte segíti a temetőkbe látogatók közlekedését. A tűzesetek megelőzése érdekében a gyertyák és mécsesek helyes használatára figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A tűzesetek kiváltó oka legtöbbször az, hogy az égő mécseseket vagy gyertyákat gyúlékony anyag közelében felejtik, a lángok pedig a különböző textíliákon keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire. A temetőkben pedig száraz idő esetén egy felboruló gyertya vagy mécses is elegendő ahhoz, hogy tűz keletkezzen és a szél a lángok továbbterjedését még meg is gyorsítja.

Október 30. és november elseje között az ünnepekre való tekintettel nincsenek temetések. A budapesti temetők október 31. és november 3. között reggel 7 és este 8 óra között tartanak nyitva.

Közlekedési információk a Budafoki temető környékéről:

58-as, 58A autóbusz

A Budafoki temetőhöz a megszokott rend szerint közlekedő 58-as autóbusz mellett rendkívüli buszjáratot is indítunk 58A jelzéssel. Az 58A autóbuszok az 58-as vonalán közlekednek a Savoya Park és a Budafoki temető között. A Budafoki temetőtől a Savoya Park felé az 58A viszonylattal lehet eljutni (az 58-as, 250-es, 250A autóbuszokra Savoya Park irányába csak távolabb, a Mező utca megállónál lehet felszállni). Az 58A járat november 1-jétől november 3-áig napközben közlekedik, az 58-as busszal összehangolva 1-jén 7-8, 2-án 10-15, 3-án 15 percenként.

250-es, 250A autóbusz

A Budafoki temetőt érintő Savoya Park és Újbuda-Központ között közlekedő 250-es és az Arany János utcai lakótelep és Savoya Park között közlekedő 250A busz a hosszú hétvégén is menetrendje szerint jár.

Október 31-én 10:00-tól november 3-án 24:00-ig a Nagy Kőbánya utcán feloldják a parkolási tilalmat! További közlekedési információk a BKK honlapján olvashatóak.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?