Olcsó tejeket vontak ki a forgalomból

Desktop
A kép csak illusztráció

Kivontak a forgalomból több szlovák, illetve cseh eredetű 1,5 százalékos UHT tejet, mert a vizsgálatok szerint zsírtartalmuk alacsonyabb a jelölésen szereplőnél - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Mintegy 300 élelmiszerforgalmazónál végeztek mintavétellel egybekötött ellenőrzést az ellenőrök, akik a nem magyar előállítású, olcsón értékesített UHT tejeket és félkemény sajtokat vizsgálták.
   
Az akcióban 311 tétel UHT tejet, 522 tétel félkemény sajtot ellenőriztek, több mint 100 tej-, illetve sajtminta laboratóriumi vizsgálata még tart. A Nébih szakemberei 9 kereskedőnél és 6 kereskedelmi láncnál vizsgálták a kiugróan alacsony áron kínált akciós UHT tejeket és trappista sajtokat.

Előzetes adatok alapján egy kereskedő és egy üzletlánc számíthat büntetésre.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek