A főváros cégei és a BKV azonnali intézkedéseket vezettek be a hőség miatt

Desktop
Azonnali intézkedéseket vezettek be a hőség miatt / fotó: 24.hu

Szenved az egész ország a hőségtől, péntekig elrendelték a harmadfokú – legmagasabb – hőségriadót.

A Főpolgármesteri Hivatal a lakosság védelmében azonnali intézkedéseket vezetett be. Szerdai közleményükben megjegyzik: Tarlós István főpolgármester utasítására a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. locsolóautói folyamatosan, 2 x 12 órás műszakban locsolják a budapesti közúthálózatot. 

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. kezelésében lévő strandok nyitvatartását (Palatinus, Római, Csillaghegy, Pünkösdfürdő, Paskál strandfürdő) egy órával meghosszabbították. A fürdők és strandok területén térítésmentesen használható vízautomatákat helyeznek ki,

A BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., a Fővárosi Vízművek és több kerület önkormányzata összefogásának köszönhetően a város több mint 60 pontján már májustól rendelkezésre állnak a tűzcsapokra szerelt ivócsapok, amelyek pontos helyéről a www.ivocsap.hu weboldalon elhelyezett térkép nyújt tájékoztatást.

Aki teheti nyaral, hűsöl, szabadságot vesz ki. Vannak azonban olyan munkakörök ahol ezt nem tehetik meg, hiszen a lakosság szolgálatában állnak.

Az EKSZ – az Egységes Közlekedési Szakszervezet - jelezte, hogy azonnali munkavédelmi intézkedéseket vár a BKV-tól, hiszen – ahogy az érdekképviselet vezetője a Hír TV-nek elmondta – a sofőröknek sokszor a tűző napon álló buszban kell várakozniuk úgy, hogy néhol még szociális helyiség sincs a közelben - olvasható a Magyar Nemzetben

A BKV MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az elmúlt években kiemelt figyelmet fordítottak a végállomási épületek klimatizálására, a tartózkodókban hűtött italt biztosítanak a járművezetőknek, a palackos ásványvíz és citromlé kiosztása is folyamatos.

Szükség esetén a BKV biztosítja a járművezetők leváltását és a tartalék szakemberek mozgósítását is, és engedélyezett a könnyített formaruha viselése, a nőknél a kendő, a férfiak esetében pedig a nyakkendő viselése nem kötelező, a bermuda nadrág viselése is megengedett.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek