Fogorvosos témák: júliustól nem mindenki kaphat amalgámtömést

Desktop
Kép: evolva dental
Kép: evolva dental

Ami a legfontosabb: júliustól se terhes nő, se 15 éven aluli gyerek fogát nem szabad többet amalgámmal tömni egy uniós rendelkezés szerint.

Ha nem is félünk tőle, rondának ronda, igyekeztünk is elkerülni, de akinek nem volt extra pénze ilyesmire, ezt kapta eddig. A Népszava szerint 2008-ban még 420 ezer beteg kapott fémes tömést, 2013-ban már csak 220 ezer. Még ez is rengeteg fogtömés.

Az amalgámos tömést egyik alkotórésze, a higany toxikus hatásai miatt 2030-ra végleg meg kell szüntetni az európai fogászatokon. A későbbiekben arról is kell majd rendelkezni, hogy az eddig már bekerült ilyen töméseket hogyan lehet lecserélni - mármint, hogy ki fizesse, mert a fogorvosok meg tudják csinálni, csak nem olyan egyszerű. És 2019-től arról is gondoskodni kell, hogy a higany a fogorvosi rendelőkből ne simán a kukába kerüljön, a környezetet szennyezve.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek