Több orvosi praxis, több hely a gyermekorvosoknak – és újra indul a Promontor tévé

Desktop

Budafok-Tétény önkormányzata az év utolsó testületi ülésén még rengeteg fontos dologban döntött, többek között:

  • A kerületben már több mint két éve működik a támogatási rendszer, amely az alapellátásban dolgozó, új praxist vásárló szakorvosok számára nyújt önkormányzati hozzájárulást. A mostani módosító javaslat értelmében olyan pályakezdő orvosok is igényelhetik a támogatást, akik szakvizsgával még nem rendelkeznek, ám annak megszerzése folyamatban van, és ezt határidőn belül vállalják.
  • Döntöttek arról is, hogy az eddig a Védőnői Szolgálattal egy épületben rendelő gyermekgyógyászok következő évtől a BENU épületébe költözzenek át, így a megnövekedett számú védőnői feladatok ellátása zavartalanul folyhat a külön épületrészben.
  • Meghosszabbítják a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal kötött szerződést; emellett nem csupán megújították a fogyatékos személyek gondozóházi ellátását biztosító Down Alapítvánnyal kötött szerződést, hanem megduplázták az önkormányzat által finanszírozott férőhelyszámot is.
  • Módosították a Piac vásárlói parkolójának rendjét: a tapasztalatok alapján sokan P+R parkolóként használják, ezért a Piac látogatóinak nem minden esetben marad szabad hely. A helyzet megoldása érdekében 2 órában maximálják a parkolási időt a Piac nyitva tartási idejében, amelynek betartását elsősorban a Piacfelügyelőségen és a piac nagyobb  üzleteiben korlátozott számban ingyenesen beszerezhető óra segítségével igazolhatják az autóvezetők. Természetesen más megoldást is elfogadnak, amiből kiderül a várakozás megkezdésének pontos időpontja.
  • Döntöttek a Promontor TV újraindításáról is. Ennek értelmében a jövő évtől a hét minden napján adással jelentkezik a csatorna, amely jellemzően a helyi közéleti, közérdekű és kulturális témákat dolgozza fel.

(Az önkormányzat oldalának teljes beszámolóját itt tudod elolvasni.)

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?