Ilyen a Pezsgő és Borfesztivál!

Desktop
Könnyű falatok az oroszlános udvarban (fotó: ittlakunk.hu)
Könnyű falatok az oroszlános udvarban (fotó: ittlakunk.hu)

Tűző nap kinn és a pince hűvöse odalenn - tegnap és ma a 24. Budafoki Pezsgő és Borfesztiválon, nézzétek meg a képeket. A hangulat jó, kicsit tán túl sok a Top Cop Security pólót viselő biztonságis, és legalábbis kora estig szerencsére nemigen volt szükség rájuk. Ma egyébként így néz ki a program:

Pezsgő tér – Savoyai tér     

  • 16:00 – 16:40 Roy & Ádám akusztik

A formáció a Tramps klubzenekarból nőtte ki magát, ahol a két fiatal zenész 1993 óta játszott együtt.  Roy & Ádám első maxi CD-je 1998 májusában jelent meg.  A csapból is én folyok! című dal hatalmas sikert aratott mind a szakma, mind a közönség körében, és a fiúkat pillanatok alatt a legnépszerűbb zenekarok körébe emelte.  A Tartsd életben! című debütáló album 1998 szeptemberében látott napvilágot, nem titkoltan kitűzve céljául az élőhangszeres zene népszerűsítését. Mára a hazai rockélet egyik legismertebb és legelismertebb formációja 6 nagylemezzel, számos díjjal.

  • 17:00 – 17:30 Takács Nikolas koncertje

Nikolas csupán 19 éves volt, amikor a világhírű jazzdobossal, Jávori Vilmossal együtt zenélhetett. Ezt követően a magyar jazzélet más kiemelkedő alakjaival is lehetősége volt együtt zenélni, többek közt Babos Gyulával, Tony Lakatossal, Emilióval, Charlie-val, Solti Jánossal és még sok méltán híres művésszel. 2010-ben elindult az X-Faktor versenyen, hogy az egész ország megismerhesse őt. Nikolas egészen a nagydöntőig vitte, ahol a 2. hely lett az övé.  Az X-Faktor befejezése jelentette az első album megjelenését számára, kiadták az “Az első X – 10 dal az élő showból” elnevezésű lemezét, és külön öröm, hogy az ő lemeze állt sokáig az első helyen a Mahasz Top 40-es listáján és hogy dupla platinalemez lett – 35 000 példány

  • 17:30 – 19:00 Az átszerelés ideje alatt aláfestő zene a téren (mise a templomban)
  • 19:30 – 21:00 Mystery Gang-koncert

A zenekar 1998-ban alakult. Garage, jungle, rockabilly zenét játszanak. Az ’50-es évek közepének, végének ízével átszőtt egyedi stílusú, és műfajt teremtő garage, jungle és rockabilly zenét játszanak. Egri Péter szövegeire és dalaira építve adnak nagysikerű koncerteket, mind Magyarországon, mind külföldön.

Borudvar – Oroszlános udvar   

  • 13:30 – 14:30 Zenehajó (Modern Art Orchestra feat Hajós András)

A ZeneHajót Hajós András kormányozza, az első tiszt Fekete-Kovács Kornél, a legénység pedig a 18 fős Modern Art Orchestra. Erre a bő egy órára zeneszerzővé, dalszövegíróvá, vagy előadóvá válhat minden gyermek, aki ehhez kedvet érez. A hétvégi zenés délelőttökön úgy ismerkedhetnek meg egy komplett jazz big band hangszerparkjával, a hozzájuk tartozó muzsikusokkal és a zeneszerzés kulisszatitkaival, hogy közben semmiben sem kell, de sok érdekes dologban részt lehet venni.

  • 15:00 – 16:00 Tárkány Művek-koncert

A zenekar, melyet kevesebb, mint két éve alapított a zeneszerző-dalszövegíró és a Tárkány Művekben cimbalmon játszó Tárkány-Kovács Bálint, egy igazi és kivételes örököse a két világháború közötti sanzonos dalkultúrának és magyar dzsessz, folk hagyománynak, Bartók Béla szellemiségének hatásával. Azonban ezeken a felismerhető zenei gyökereken túl, a Tárkány Művek dalai mégis összehasonlíthatatlanok és egyediek. A zenekar 2010 májusában jelentette meg első lemezét ”Arcomba az arcod vésted”címmel, és gyorsan a hazai közönség kedvenc produkciói közé került. A Tárkány Művek, ez a fiatal dzsessz- és népzenészek alkotta lelkes csapat egy magyar szuvenír, egy törékeny és különleges kincs, mely élőben ugyanolyan különleges zenei élményt nyújt, mint lemezen.

  • 16:30 – 17:30 Both Miklós Folkside-koncert

A zenekart alkotó öt zenész először 2011-ben a koppenhágai WOMEX fesztivál nyitókoncertjén játszott együtt, és az egyszeri alkalomból a közösen kialakított új és érdekes hang miatt lett folytatás. Both Miklós a zenekar gitáros-énekes frontembere, mellette a csapatban Lukács Miklós cimbalmozik, Szokolay Dongó Balázs fúvós hangszereket szólaltat meg, Dés András ütőhangszereken játszik, Novák Csaba pedig bőgőzik. Bár az együttes tagjai külön-külön is több formációban játszanak, mégis azt gondolják, hogy közös muzsikálásuk fontos mérföldkő mindannyiuk számára, s hosszú távra tervezik együttműködésüket.

  • 18:00 – 19:00 Firkin-koncert

Az őrült ír zenekart 2008 nyarán alapította Péter János fuvolás. A FIRKIN-t, amely a őrült ír  zene féktelenül vidám műfaját teremtette meg Magyarországon. Azzal a nem titkolt szándékkal állt össze ez a kitűnő képességű csapat, hogy lazítson, kikapcsoljon, megpörgessen, energiával és jókedvvel töltsön fel minden járót és kelőt. A régi M.É.Z. és a Shannon.hu legjobb hangulatait hozta át a fuvolás új bandájába. A sokak által már ismert ír nóták, mint például a Whiskey in the Jar, Wild Rover a FIRKIN előadásában friss, dinamikus ízt kapnak.

  • 19:30 – 21:00 Fabula Rasa Orchestra feat Mókus-koncert

A 2006 óta működő Fabula Rasa nem csupán a hazai, hanem a környező országok népzenei elemeit is felhasználja, beolvasztja a saját világába, mindemellett úgy hagyományőrzők, hogy mellette naprakészen frissek és XXI. századian lüktetők. Napjaink egyik legsokoldalúbb hazai zeneművésze Szirtes Edina ,,Mókus”, aki énekesnőként, hegedűművészként valamint zeneszerzőként is népszerű.2012-ben átvehette Az év könnyűzenei szerzőjének járó Artisjus-díjat.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek