Így variálhatod a virslit szilveszterkor

Desktop
Szilveszterkor szinte minden család asztalára kerül virsli. Ha azonban unjátok már a főtt virsli-mustár párost, variáljátok bátran, hiszen számtalan izgalmas recept található az interneten, mely virsliből készíthető. Érdekességként összegyűjtöttünk néhány ötletet, melyek egy részét magunk is kipróbáltuk már:
 
(fotó: mindmegette.hu)
 
A gyerekek nagy kedvence a spagettire tűzdelt virsli, melyhez bármilyen szósz vagy ragu készíthető, de akár egyszerűen ketchuppel is le lehet önteni. Nagy előkészületet nem igényel: a virslit feldaraboljuk, a spagettit pedig (még főzés előtt) beledugdossuk a virslibe (átszúrjuk). A tésztát félbe vagy három részbe is törhetjük, és akár végigfűzhetjük a virslivel, majd forrásban levő vízben megfőzzük.
 
 
(fotó: incsifincsi.ucoz.hu)
 
Nagyon finom és szintén egyszerűen elkészíthető étel a tésztába göngyölt virsli, melyhez a virslin kívül mindössze egy csomag leveles tésztára van szükségünk (közértben készen kapható), valamint igény szerint egy kis sajtra, tojásra. A leveles tésztát kinyújtjuk, felszeleteljük és a virsliket belegöngyöljük úgy, hogy mindenütt fedje a tészta. A tetejét megkenhetjük tojással, megszórhatjuk reszelt sajttal is, majd készre sütjük a sütőben.
 
(fotó: nosalty.hu)
 
A forma tetszőlegesen variálható: akár copfokat, kalácsszerű mintát is készíthetünk a fentiek szerint. Bármilyen szósszal, ketchuppel igen ízletes.
 
(fotó: nosalty.hu)
 
Aki kedvet érez magában ahhoz, hogy a tésztát maga készítse el, annak ajánljuk a virslis falatkákat túrós kelt tésztában (az alábbi tészta túró nélkül is elkészíthető természetesen):
 
Körülbelül 3 dekagramm élesztőt 1 deci cukrozott (kb. 2 teáskanál cukor) tejben felfuttatunk, majd összedolgozzuk 40 dekagramm liszttel, 25 deka túróval, 1 teáskanál sóval, 2 tojással. Végül hozzáadunk 8 deka olvasztott vajat, és az így kapott tésztát jó simára gyúrjuk, majd langyos helyen kelni hagyjuk.
 
A virsliket ezalatt kettévágjuk, és kevés olajon ropogósra pirítjuk. A megkelt tésztát körülbelül 1 centi vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk, ezt kettévágjuk hosszában, és a két hosszúkás részt háromszögekre szabdaljuk. A háromszögekbe tekerjük a virsliket, tojással megkenjük a tetejét, sajttal megszórjuk.
 
Kivajazunk egy tepsit vagy sütőpapírral kibéleljük, ráhelyezzük a tekercseket és aranybarnára sütjük. A recept további hasonló szilveszteri receptek társaságában a Nosalty oldalán is megtalálható.
 
(fotó: jolkifoztem.hu)
 
Végül pedig, ha egyszerűen „csak” sült virslit szeretnénk enni, akkor egy kis bacon szalonnával is „ízesíthetjük”: a bacon szeletbe göngyöljük a virsliket, kis borssal, kakukkfűvel, reszelt sajttal tovább ízesíthetjük, majd átsütjük.
 
Próbáljátok ki őket ti is!
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek