Botrányos rágalmazásnak nevezi a botulizmusra vonatkozó gyanút a szarvasgombás pesto gyártója

Desktop
"Egy falat luxus" - reklámkép a Gourmand Company oldaláról
"Egy falat luxus" - reklámkép a Gourmand Company oldaláról
"Alapos a gyanú, hogy Keksz Zsolt egri kistermelő készítményeitől betegedtek meg botulizmusban négyen is, földrajzilag különböző helyszíneken, ezért a Nébih elővigyázatosságból arra kéri a lakosságot, hogy a hivatal vizsgálatainak lezárásáig ne fogyasszanak e termékekből. A botulizmus a köznyelvben kolbászmérgezésnek ismert, legsúlyosabb élelmiszermérgezés, amely halállal is végződhet" - jelentette meg honlapján, közleményének összefoglalójában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Nébih. 
 
A továbbiakat elolvashatod itt.
 
A szarvasgombás pestót eladó Gourmand Company kicsivel később honlapján tette közzé az alábbi, "Botrányos rágalmazás cégünk ellen" című közleményt:
 
"Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy cégünk és termékeink neve is felmerült egy élelmiszermérgezéssel kapcsolatban. Még várjuk a kért laborvizsgálati jegyzőkönyvet, emellett ügyvédhez fordulunk, hogy a rágalmazási pereket megkezdhessük a valótlan állítások miatt.
 
A kerettörténet, amiről mi tudomást szereztünk: egy 3 tagú francia család decemberben vásárolt hazánkban több kézműves terméket, köztünk a mi szarvasgombás pestónkat is. A Clostridium botulinum baktériumtól megbetegedtek és bekérték a mi termékmintánkat is. Mivel mi névvel, elérhetőséggel vállaljuk a termékünket, a Gourmand-ot vették elő.
 
Idézet a NÉBIH tájékoztatójából: „Magyarországon az esetek döntő többségét a házi disznóvágás során készített, nyers vagy rosszul hőkezelt hurka, sonka, kolbász és disznósajt okozza.”
 
Az említett baktériummal kapcsolatban tájékoztatásul szeretnénk közölni:
 
1. A Clostridium botulinum baktérium (ez termeli a botulinum toxin nevű neurotoxint) hőérzékeny, 80°C fölött denaturálódik, 10 perces forralást követően elpusztul, hatástalanná válik. Mi 2 órán keresztül 100°C felett hőkezeljük a terméket. Tehát a baktérium - még ha bele is kerülne a termékbe, véglegesen elpusztulna a hő hatására.  
 
2. A baktérium szinte kivétel nélkül húsárun keresztül kerül a szervezetbe (a neve „kolbászmérgezés”), de sem az üzemben, sem a magánéletben (vegetáriánusok az alkalmazottak) nem használunk és fogyasztunk húst, így nem érintkezhet azzal.
 
3. Mi 2009 óta gyártunk szarvasgombás termékeket (5 éve szarvasgombás pesztót), de eddig még nem volt panasz a termékeinkre vonatkozóan, egyetlen vásárlónk sem lett rosszul, semelyik terméktől.
 
Hivatalos tájékoztatás hétfőre várható, melyet azonnal megosztunk az érdeklődőkkel.
 
Együttérzünk azokkal, akikben félelmet keltett a rágalom; köszönjük a támogató leveleket! Bízunk az ártatlanságunkban, melyet reméljük hamarosan hivatalosan is megerősítenek.
 
Addig is, akinek kérdése, kételye van, írjon nekünk az info@gurmand.hu-ra!"
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek