Biztonságban vagyunk, de vannak meglepetések: jégkrémeket vizsgált a Nébih

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: howdoyousayit
Fotó: howdoyousayit

Tizennyolc féle vaníliás, meg vanííliaízű, rendes, tejszínes, diétás, olcsó és drága jégkrémet vizsgált be a Nébih. Az is kiderül, melyik a legfinomabb.

Tizennyolc féle vaníliás, meg vanííliaízű, rendes, tejszínes, diétás, olcsó és drága jégkrémet vizsgált be a Nébih.

Mikrobiológiai vizsgálatnak vetették őket alá, van-e bennük szalmonella és egyéb kevésbé ismert nevű, de legalább annyira veszélyes dolog. Tulajdonképpen ez a legfontosabb, és örömmel jelenthetjük, hogy a gyártók és a forgalmazók vigyáztak ránk és a fagyinkra, egyik mintából sem volt kimutatható ilyesmi.

Aztán megnézték, minden bele került-e a dobozba, ami rá van írva - nem mindegy, hogy tejszín, bourbon vanília  van-e benne, vagy valami más. És hogy ennek megfelelően nevezték-e el a terméket.

Mert van ám jégkrém, tejjégkrém, tejes jégkrém, gyümölcsjégkrém - és szorbé (sorbet), tejes gyümölcsjégkrém, vizes jégkrém is, bár ez utóbbiak nem vaníliásak. Ez így furának tűnik, de azért van így, hogy ha csak ránézünk a dobozra, az apró betűk elolvasása nélkül is tudjuk, mit fogunk vásárolni. Tejszínes, vanííliás jégkrémet, vagy tejporos, vaníliaaromás tejes jégkrémet. 

Komoly hibákat itt sem találtak, a 18-ból 5 termékkel kapcsolatban indult hatósági eljárás. A kisebb jelentőségű jelölési hibák négyet figyelmeztettek, egyet meg megbírságoltak, mert a rányomtatott ígérethez képest nem volt annyira energiaszegény.

És ha már ott volt a rengeteg jégkrém, végig is kóstolták őket. Szakszerűen, vakteszttel, azaz nem lehetett tudni, melyik melyik. A szakértők mellett pedig "civilek" is kóstoltak.

A dobogósok:

Igen, az első hat helyen olcsó és nagyon olcsó, saját márkás jégkrémek végeztek. A város legeslegdrágább, márkás jégkréme a hetedik lett. A mindenkinek ismerős Carte d'or light változata kilencedik, a sima vaníliás pedig csak tizenegyedik. (A listán szerepelnek olyanok is, amikkel ritkábban találkozhatunk, így a Metró nagykereskedésben kapható Select Horeca, amit tulajdonképpen éttermeknek csomagolnak nagy dobozba, a lengyel Grycan, és a leginkább minden mentes, vegán, szójatejes fagyikat előállító Swedish Glace. A teljes rangsort megnézhetitek a Nébih oldalán. )

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?