Ilyen volt az idei szüreti mulatság Tétényben

Desktop

Szeptember utolsó szombatján hagyományos szüreti mulatságot tartott a Nagytétényi Polgári Kör. Reggel 9-től érkeztek a csikós lányok a Szelmann Házba, délben szőlőáldással és ünnepi megnyitóval vette kezdetét a rendezvény, amit látványos hintós felvonulás követett. A mulatság hajnalig tartó szüreti bállal ért véget.

A nyitóképről:

Nagytétényi szüreti mulatság szereplői 1935

a Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ - Helytörténeti Gyűjteményéből.

Az 1908 óta minden év őszén megrendezett szüreti mulatság szereplői beöltözve csikósnak, csőszlánynak, cigánynak és drótostótnak a tétényi ifjúság számára fontos volt társasági eseményként is. A párválasztás a betanult tánckoreográfiához nem járt szükségszerűen valódi kötelezettséggel, de megkönnyítette a valódi párra találást. A képen Tranger Adél és Horváth Ferenc látható. Gyűjteményükben a tárgy digitális másolata található.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek