Az ország kenyere idén a durumlisztes, vadkovászos Szerencsetarsoly

Desktop
Fotó: MTI, Balogh Zoltán
Fotó: MTI, Balogh Zoltán

Közeledik augusztus huszadika, bemutatták az idei Szent István-napi kenyeret: a Szerencsetarsoly elnevezésű alkotást a sokorópátkai Pedró Pékségből Vajda Péter és Takó Zoltán pékmester készítette. "Durumliszt felhasználásával búzalisztből, hagyományos kovászos eljárással készült. Különleges formájú, ropogós búzakenyér, igazi kézműves munka, amely magas víztartalmú, ezért sokáig friss és puha marad" - mondta Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke.   

A kenyérversenybe idén félszáz alkotás érkezett és független szakmai zsűri választotta ki a győztest. A Szent István-napi kenyeret augusztus 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni, és a tervek szerint országosan is sütik majd.

A képen a kenyér megalkotói: Takó Zoltán és Vajda Péter, a Pedró Pékség pékmesterei.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?