Ha hétvége, akkor pezsgő-és borfesztivál

Desktop

Gondoltad volna, hogy idén már harmincadik alkalommal rendezik meg a Pezsgő- és Borfesztivált?

Az utolsó augusztusi (és kicsit szeptemberi) hétvégén megnyitják kapuikat a hazai- és nemzetközi szinten elismert borászatok és pezsgőkészítők, de lesz születésnapi koncert és mindenféle más kulturális program is.

  • Augusztus 31-én délben, Gryllus Vilmos koncertje után a Pezsgő téren megkóstolhatod a Kerület Sütijét, ezzel a születésnapos Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál ajándékoz meg.
  • Ha te is pont születésnapos vagy, (és ezt okmánnyal igazolni is tudod), a Borliget pohárpontján egy üveg minőségi budafoki borral ajánándékoznak meg.
  • Szombat este a Pezsgő téren a 30 éves Animal Cannibals koncertjén meglepetések várnak mindenkit.
  • És legyél ott a vasárnapi zárókoncerteken a Piactéren, a Pezsgő tér - Duna Vitex színpadnál, vagy a Bor udvarban, mert különleges show-val készülnek.

Az ünnepélyes megnyitó programja: 

Augusztus 31-én, szombaton 9:15 - 10:00 óra között látványos szüreti felvonulás a magyarországi borrendek kíséretében a Záborszky Pincészettől a Savoyai Jenő térig.

A felvonuláson közreműködnek a Budafoki Fúvósegylet, a meghívott borlovagrendek képviselői, a Budafok-Tétényi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola néptáncosai, a Szupernovák Mazsorett, Testvérvárosi delegációk, a Reneszánsz Hölgyek Társasága.

10:00 órakor ünnepélyes megnyitó a Savoyai Jenő téren. Köszöntőt mond: Karsay Ferenc polgármester

Rendezvény fővédnöke: Dr. Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője

Beszédet mond: Dr. Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője

Vendégelőadó: Babám zenekar - Kása Juli, Kovács Réka, Eőry Attila

Szőlőáldás a kerületi történelmi egyházak közreműködésével.

(Az összes többi programot itt éred el.)

Fontos: a rendezvény helyszínén a kiszolgálás kizárólag üvegpoharakban történik a látogatóknak, ha kóstolni szeretnének, kóstolópoharat kell vásárolniuk. A pohár ára 900 Ft. A fesztivál poharai nem visszaválthatók. (Különben is gyűjtjük őket, hiszen minden évben más mintával jelentkeznek.)

Fesztivál-járat a budafoki pincészetekhez:

  • Aki kicsit távolabbról érkezik: a 30. Budafoki- Pezsgő és Borfesztivál programjai kényelmesen, különjárattal is megközelíthetők Budapest belvárosából, ezért a Pincejárat buszok kivételesen nem szeptember első szombatján, hanem augusztus 31-én fognak közlekedni, sűrített menetrenddel a Bálna parkolójából, 30 percenként 13.30-tól 21 óráig, módosított útvonalon. Mivel Budafok belvárosában útlezárások lesznek, ezért a Pincejárat a Bálna Parkolójából a Törley Pezsgőmanufaktúráig fogja szállítani az utasokat, ahonnan kényelmesen, gyalogosan is megközelíthető a fesztivál. A fesztivál programjain való részvétel ingyenes.
  • A fesztivál területén belül egy másik, úgynevezett fesztiváljárat is fog közlekedni a pincészetek között, aki erre szeretne felszállni, külön jegyet kell vásárolnia (ára 500 Ft), a Pincejárat buszjegy a fesztiváljáratra NEM érvényes.

A közlekedési változásokról ide kattintva tudhatsz meg minden fontosat.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek