Nem lesz netadó - legalábbis egyelőre, legalábbis nem így

Desktop
(forrás: MTI / Kovács Attila)

Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában elmondta, hogy ebben a formában nem lehet bevezetni az internetadót. Szerinte az "adótechnikai módosítást" végre kell hajtani, ki kell majd terjeszteni a távközlési adót a netre, de "ebben a formában semmit sem szabad bevezetni". Szerinte amúgy a "netadónak" nem lett volna köze a vásárlókhoz, azt a szolgáltatók fizették volna. 

A miniszterelnök szerint "ez a vita félrecsúszott", az emberek megkérdőjelezik az egész dolog ésszerűségét. Emiatt nincs meg a közös alap, ami nélkül viszont nem vezethető be az adó, mivel ő az emberekkel együtt akar kormányozni. 

Orbán Viktor azt is elmondta, hogy az ünnepek után, január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetről, annak szabályozásáról és pénzügyi kérdéseiről. Az adótörvény-javaslatot módosítani kell - jelentette be. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek