Ma volt a Fővárosi Közgyűlés ünnepi alakuló ülése

Desktop
Az alakuló ülés (fotó: Máthé Zoltán - MTI)
Ma volt az ünnepélyes alakuló ülése a Fővárosi Közgyűlésnek. A 33 tagú közgyűlésnek tagja Tarlós István főpolgármester, a 23 kerületi polgármester és kilenc, kompenzációs listán bejutott képviselő.
Tarlós István elmondta, hogy a kormány és a városvezetés közötti kapcsolat az elmúlt évekhez képest most a legjobb, ennek következtében továbbra is egymás sikereihez fognak hozzátenni. A főpolgármester említést tett arról is, hogy pártállástól függetlenül együtt fog dolgozni valamennyi képviselővel. 
 
Módosításra került a szervezeti és működési szabályzat
 
Elsőként a választási rendszer módosulásával járó változásokat vezették át, így egy aktuális kérdésben a polgármesterek több mint felének kell igennel szavaznia.
 
Megszüntették a polgármestereknek járó plusz juttatásokat
 
A polgármesterek a közgyűlési munkájukért ezentúl nem kapnak plusz térítést, a listán bejutottaknak pedig csökkentették az alapdíját. A tagok eddig a főpolgármester illetményének 25%-át kapták, azonban most már csak 15% lesz ez az összeg. A főpolgármester fizetése a jövőben összesen bruttó 1 296 321 forint, a helyetteseié pedig ennek 80-90%-a, továbbá mindannyian jogosultak hivatali személyautóra és telefonra is.
 
23 igennel fogadták el, hogy mostantól kezdve nem gondoskodik a közgyűlés a képviselőcsoportok működésének alapellátásáról, az irodaszerekről, valamint többek között a reprezentációs költségekről. 
 
A főpolgármester-helyettesek megválasztására is sor került
 
Bagdy Gábor lesz a pénzügyi, gazdasági, vagyoni biztos, Szeneczey Balázs a fejlesztésekért fog felelni és Szalay-Bobrovniczky Alexandra lesz a humán területért felelős helyettes. A további személyi döntésekről titkos szavazás útján határoztak, annyi azonban kiderült, hogy Kocsis Máté józsefvárosi polgármester lesz a rendészeti tanácsos.
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek