Ma délutánig kell leszedni a választási plakátokat

Desktop
Ez a plakát már félig lejött (forrás: Junghausz Rajmund Fb-oldala)

"A választási törvény szerint a szavazás napja után egy hónapon belül, tehát november 11-én 16 óráig kell eltávolítania a plakátokat annak, aki elhelyezte, vagy akinek az érdekében elhelyezték." - írja az MTI az őszi önkormányzati választásokkal kapcsolatban.

Hogy miért hagy a törvény ilyen hosszú időt a plakátleszedésre, és miért pont 16 óra a határidő, azt nem tudjuk, a lényeg, hogy ma estétől elvben nem találkozhatunk már sehol választási plakátokkal.

Ha mégis fennmarad egy-kettő, azt az önkormányzat kötelessége eltávolítani, majd kiszámlázhatja a költséget a "tettesnek". Nem lesz nehéz dolga megtalálni, mivel a szervezet neve szerepel a plakáton.

Ha ma délután négy óra után is láttok még kint plakátot, fotózzátok le nekünk, és küldjétek el, hátha így gyorsabban eszébe jut az illető szervnek, hogy oda is kirakott egyet, de elfelejtette leszedni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek