3-as metró felújítás – honnan lesz rá pénz?

Desktop
(fotó: elitgamer.net)
A színes palettájú adókból bejövő forintoknak, amik a lakosságot és vállalatokat is sújtják, úgy tűnik van hova kerülniük. A kormány, Varga Mihály szerint a jövő évi költségvetésbe már belekalkulálja a 3-as metró felújításához szükséges kezességvállalás 60 milliárd forintját. Hogy miből tervezik ezt fizetni? Nézzük meg!
Az adóterheket illetően Varga Mihály beszélt az E-útdíjról, a dohány- és reklámadóról, valamint az élelmiszerlánc felügyeleti díjának emeléséről. 
 
E-útdíj: Kormánydöntés erősíti meg azt, hogy ez a díjszabás a buszokat nem fogja terhelni. Továbbá nagy összegre számíthat jövőre a fővárosi tömegközlekedés – a BKK 9 milliárd forint állami támogatásban részesül majd, a 3-as metróért vállalt részen felül.
 
A dohányadó: Jelenleg még biztos információja neki sincs az új tervezetről. Annyit viszont már elárult, ha ez arányosan fogja érinteni a cégeket, akkor támogatja. Tehát minél nagyobb egy cég bevétele, annál jobban uralja a piacot, így annál nagyobb az egészségügyi felelősség, amit ezzel vállalnia kell.
 
Reklámadó: Erre az adóra elmondása szerint igen nagy szükség van, mert jelentős összegeket lehet belőle az oktatásra, egészségügyre, vagy szociális célokra fordítani. Itt egy huszáros kérdés érkezett Varga Mihályhoz: miért van szükség plusz bevételre, ha a gazdaság stabil? A válasz pedig az volt, hogy az államadósság még túl magas, így csak ennek törlesztése után lehet komolyabb költségátcsoportosításra számítani.
 
Az élelmiszerlánc felügyeleti díj: Erre leginkább a polcokra kerülő élelmiszerek minőségbiztosítása miatt van szükség. A kormány óvni szeretné a lakosságot a bizonytalan eredetű és nem megfelelő ellenőrzésen átesett élelemtől.
 
Mindent összevetve, ha a tervek szerint alakul a költségvetés, akkor jövőre a főváros tovább épül. A 3-as metró renoválásával egy korszak fog lezárulni, talán végre megszűnik a füstölgő kocsi és a nyomasztó légkör a város egyik ütőerében.
 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek