Április 15-én és 20-án is sztrájkolnak a tanárok

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Mohai Balázs - MTI)

Várhatóan április 15-én kétórás polgári engedetlenségi akció és figyelmeztető sztrájk, április 20-án pedig egész napos országos pedagógussztrájk is lesz. Az előbbit a Tanítanék mozgalom kezdeményezte, utóbbi szervezésében pedig a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) vesz részt.

A pedagógusok sztrájkbizottságának tagjai - a PSZ, az Oktatási Vezetők Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet - szerda délután kezdtek egyeztetést a többi szervezettel, köztük a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Tanítanék mozgalom, valamint a Civil Közoktatási Platform (CKP) képviselőivel. A megbeszélés résztvevői "együtt kívánnak lépni a közoktatás érdekében". Az események a közös célt, a közoktatás érdemi javulását szolgálnák.
   
Galló Istvánné, a PSZ elnöke kedden jelentette be, hogy a pedagógusok sztrájkbizottsága megkezdi április 20-ára az országos pedagógussztrájk előkészítését. Indoklása szerint hétfőn nem sikerült megállapodni a kormánnyal folytatott hétórás tárgyaláson a még vitatott kérdésekben, ezért megkezdik az előkészületeket a munkabeszüntetésre.
   
A sztrájkbizottság követelései közé tartozik az állami intézményfenntartó központ átszervezése úgy, hogy biztosítsa a köznevelési intézmények szakmai, gazdasági és munkáltatói önállóságát.
 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?