Így emlékezik Budafok-Tétény '56-ra

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Nagytétényi Polgári Kör és Budafok-Tétény Önkormányzata október 23-án ünnepi megemlékezést tart az 1956-os forradalomról és szabadságharcról, a nemzet hőseiről. Este a Klauzál Házban az Ismerős Arcok zenekar és Simó József előadóművész ünnepi irodalmi-zenés estje várja az érdeklődőket.

A kerületi megemlékezés tervezett programja:

  • 9 órakor ünnepi megemlékezés a Szelmann Ház falán elhelyezett 1956-os emléktáblánál, házigazda: László Istvánné, a Nagytétényi Polgári Kör elnöke és Karsay Ferenc polgármester, köszöntőt mond Németh Zsolt az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke, beszédet mond: Monostoriné Szeleczky Gabriella, a budafok-tétényi Baross Gábor Általános Iskola magyar-történelem szakos tanára. Közreműködik: Lázár Csaba, Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetéssel elismert színművész, a Magyar Katolikus Rádió vezető bemondója.
  • 10:30 órakor a megemlékezés a Városház téren, az 1956-os emlékműnél koszorúzással folytatódik (Budapest XXII. kerület, Városház tér)
  • A rendezvény a Városház téri Dr. Takács Pál emléktábla megkoszorúzásával zárul.

Esti program:

19 órakor a Klauzál Házban tartják az Ismerős Arcok zenekar és Simó József előadóművész ünnepi irodalmi-zenés estjét az 1956-os október 23-i forradalom és szabadságharc tiszteletére. Megemlékező beszédet mond: Karsay Ferenc polgármester. (A koncert nem ingyenes.)

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?