Pluszforrást biztosít a kormány a 3-as metró felújításához

Desktop
A Fővárosi Közgyűlés november 14-ei ülése (fotó: Kovács Attila - MTI)
A Fővárosi Közgyűlés november 14-ei ülése (fotó: Kovács Attila - MTI)

A kormány költségvetési forrásból 80 milliárd forinttal támogatja a 3-as metró felújítását – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A pluszforrás felhasználására 2019 végén, 2020-ban és 2021-ben kerülhet sor, de akár 2022-re is átnyúlhat. A metróvonal felújításához a terveket a főváros készíti és a megvalósítás is a főváros hatáskörébe tartozik – tette hozzá Gulyás Gergely.

A miniszter közölte azt is, hogy a szerdai kormányülésen – amelyen részt vett Tarlós István főpolgármester is – támogatták a fővárosi közfejlesztési tanács létrejöttét, az erről szóló megállapodást pedig szombaton írja alá Tarlós István és Orbán Viktor miniszterelnök.

A fővárosi közfejlesztési tanácsa valamennyi Budapestet érintő üggyel foglalkozik majd, és a Budapestet érintő kormányzati döntések a tanácsot is megjárják, így biztosítva lesz az állandó és legmagasabb szintű kapcsolattartás a főváros és a kormány között – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

A tanács létrehozása miatt módosították a fővárosi önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát (szmsz)  is. Az szmsz kiegészült azzal, hogy a tanács döntéseit követően – a testületről szóló kormányhatározatban foglaltak szerinti ügyekben – kizárólag a főpolgármester előterjesztése alapján dönthet a Fővárosi Közgyűlés.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?