Kabos, a drótszőrű vizsla igazi sztár a tűzvizsgálóknál – fotógaléria

Desktop
(fotók: Jóri András – BM OKF)

A katasztrófavédelem szakemberei május 26-án egy váci laktanya előre berendezett helyiségében mutatták be tizennégy ország képviselőinek a szervezet tűzvizsgálói gyakorlatát. A bemutató sztárja a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) tűzvizsgáló kutyája, Kabos volt, akinek munkáját kiemelt figyelemmel követték a meghívott vendégek.

A gyakorlati bemutató középpontjában a szakszerű mintavételezés, a helyszínfelmérés és a nyomrögzítés állt, a helyszín vizsgálata közben pedig az FKI keresőkutyája, Kabos is bemutatkozott a nemzetközi delegáció előtt. A speciális keresőkutya kivételes szaglásával azonnal osztatlan sikert aratott a vendégek körében.

A tűzvizsgálati eljárások során a keresőkutyákra rendkívül fontos szerep hárul, hiszen kifinomult szaglásuknak köszönhetően sokkal könnyebben megtalálják az égésgyorsítók visszamaradt nyomait, mint az ember, érzékelésükre így a tűzvizsgálói szakma a világ minden táján nagymértékben alapoz – tudtuk meg a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

A fenti képgalériára kattintva megnézhetitek Kabost munka közben.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?