Állatfigurás babakekszet vettél? Ne add a gyereknek!

Desktop
A kifogásolt keksz (forrás: Nébih)

Megnövekedett akrilamid-tartalom miatt Horvátországból származó, vanília ízesítésű állatfigurás babakekszet vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A Nébih felhívta a figyelmet, hogy senki ne adja gyermekének a KOESTLIN márkajelzésű, Babakeksz vanília ízesítéssel nevű, 180 grammos kiszerelésű terméket, amelynek minőségmegőrzési ideje 2017. szeptember 30., tételazonosítója pedig LOT 208.

A keksz elsősorban kisgyermekek részére készült, fogyasztása 8 hónapos kortól ajánlott, ezért a Nébih kiemelten felhívja a figyelmet, hogy a már megvásárolt KOESTLIN márkajelzéssel ellátott élelmiszer csomagolásán figyelmesen ellenőrizzék az azonosító adatokat, mielőtt azt gyermekeknek adnák.

Az akrilamid határértéket meghaladó mennyisége feltehetően technológiai hiba miatt, a túlsütést követően alakulhatott ki. Az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv megkezdte a termék nyomon követésének vizsgálatát.

Az akrilamid kis mennyiségben sok élelmiszerben, a többi között kenyérben, hasábburgonyában, sült burgonyában, burgonyasziromban, kekszben vagy kávéban is előfordul.  Az élelmiszerekben jelen lévő akrilamid növelheti a rák kialakulásának kockázatát.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?