Utóellenőrzést kapott az önkormányzat – itt az eredmény

Oszd meg másokkal!

Az Állami Számvevőszék nemrég utóellenőrzést végzett több budapesti önkormányzat vagyongazdálkodásában, górcső alá vették a budafoki önkormányzatot is.

A hatóság arra volt kíváncsi, hogy a hivatal megtette-e szükséges lépéseket, amelyekre az első vizsgálat után kötelezték őket. 

A XXII. kerületben határidőre elkészítették és elfogadták az önkormányzat vagyonáról, a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló önkormányzati rendelet módosítását, illetve a hivatásetikai szabályzatot. A jogszabályban előírt, a köztisztviselőkre vonatkozó hivatásetikai alapelvek részletes tartalmát és az etikai eljárás szabályait a szabályzat tartalmazta. Az intézkedésekkel szabályozták a vagyonkezelésre vonatkozó joggyakorlást, erősödött a belső kontrollrendszer és a vezetői irányítási rendszer – áll az ÁSZ közleményében.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek