Ahol éttermi szagelszívó megy keresztül a házon

Desktop
Valahogy így kéne tisztítani, fotó: washington hospitability association
Valahogy így kéne tisztítani, fotó: washington hospitability association

A közelmúltban történt fővárosi tűzesetekre hivatkozva Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti képviselője megkérdezte a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, hogy tervezi-e a kormány a szagelszívó berendezések rendszeres felülvizsgálatának bevezetését, írta a napi.hu.

A miniszter válaszolt (mindjárt arról is), de jó ha tudjátok: az ilyesmit, mert többek között tűzveszélyes, már most is szabályozza egy BM rendelet, a 54/2014. (XII. 5.) számú, az országos tűzvédelmi szabályzatról szóló:

"A 14 méternél magasabban lévő legfelső használati szinttel rendelkező lakóépület központi szellőző rendszerét, valamint étterem konyhai szellőző (szagelszívó) rendszerét a gyártó által meghatározott rendszerességgel, annak hiányában lakóépületben 3 évente, étterem rendeltetés estében félévente tisztítani és annak elvégzését írásban igazolni kell."

A rendeletet közös képviselőknek, vagy azoknak, akik általában a ház sorsát a szívükön viselik, amúgy is érdemes végigtanulmányozni, van benne szó raktározásról, menekülő útvonalakon való tárolásról, fűtésellenőrzésről is például. És érdemes számon kérni, vagy számon kéretni a szellőzőrendszerek karbantartását, mert a zsíros lerakódás, ha meggyullad, pillanatokon belül tovaterjeszti a tüzet. 

Szóval, Pintér Sándor belügyminiszter erre a rendeletre hivatkozott, hogy ez már megvan, és ezek szerint nem terveznek szigorítást. 

De ti, ha úgy érzitek, nincs valami rendben, a katasztrófavédelemhez bármikor fordulhattok. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek