NTAK: a kisebb szálláshely-szolgáltatók ingyen szoftvert kaphatnak

Desktop
A kép csak illusztráció, fotó: bread&jam
A kép csak illusztráció, fotó: bread&jam

A 237/2018 számú Kormányrendelet szerint a szállásadóknak, legyenek azok picik vagy óriásiak, ezentúl elektronikus úton kell adatot szolgáltatniuk a náluk megszálló vendégekről - nem személyes, nevesített adatokat, hanem olyanokat, amik alapján később használható statisztikákat tudnak készíteni.

Az NTAK céljai:

  • a teljes szálláshelyszolgáltatási szektor forgalmi adatainak valós és naprakész mérése
  • az ágazat versenyképességét célzó stratégia, fejlesztések, kampányok hatékonyabb tervezése, azok hatékonyságának mérése
  • a foglaltsági adatok alapján előrejelzések készítése a várható vendégforgalomról
  • visszajelzés a szálláshelyeknek, hogy versenyképesebbé, célzott szolgáltatásokkal működő, keresettebb szálláshelyekké váljanak
  • a szálláshelyszolgáltatók adminisztrációs- és adóterheinek csökkentése
  • egységes, országos szintű szálláshely adatbázis létrehozása a szolgáltatókról
  • az ágazat fehérítése, melynek köszönhetően Magyarország Kormánya megfontolja az áfacsökkentés lehetőségét a szálláshelyszolgáltató szektorban, a vendéglátáshoz hasonlóan

 Július elsejétől a nagy szállodákban már működik ez a rendszer, október 1-jével a panzióknak, míg 2020. január 1-jével a kempingeknek, üdülőházaknak, közösségi- és egyéb szálláshelyeknek is kötelező NTAK (Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központtal való) kommunikációra képes szálláshely-kezelő szoftvert alkalmazniuk.

Az MTÜ térítésmentesen biztosít egy saját fejlesztésű szálláshelykezelő szoftvert azon szálláshelyeknek, akik legfeljebb 8 szobával és 16 férőhellyel rendelkeznek - ha szeretnél időben gondoskodni róla, és nem az utolsó pillanatban kapkodni, minden fontos információt itt találsz.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek