Választás: fontos információ átjelentkezőknek, költözőknek

Desktop

Az októberi önkormányzati választáson saját kérésre, átjelentkezéssel is lehet szavazni a bejelentett tartózkodási hely szerinti településen is. Azok pedig, akik elköltöznek még a választás előtt, már csak az új lakóhelyük jelöltjeire voksolhatnak.  

Ha valaki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek október 13-i választásán nem tartózkodik a lakóhelyén (korábbi elnevezéssel állandó lakcímén), az szavazhat a tartózkodási helye (korábbi elnevezés szerint ideiglenes lakhelye) szerinti jelöltekre is, ha ezt kezdeményezi. Ezzel a lehetőséggel azonban csak akkor élhet valaki, ha a tartózkodási helyét a választás kitűzése előtt legalább egy hónappal, azaz június 26-áig bejelentette, és a választás napjáig azt nem szünteti meg. A helyi jegyzőtől kell kérni ezt augusztus 8-tól október 9-én 16 óráig.

Ha azonban a lakó elköltözik, úgy automatikusan felkerül az "új" település névjegyzékébe, függetlenül attól, hogy lakóhelyét a választás kitűzését követően jelentette be. Ebben az esetben nem kell kérelmet benyújtani és nem vonatkozik a szavazóra az egy hónapos korlátozás.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek