Baross Gábor Közösségi Könyvtár

1224 Budapest, XVI u. 22.
Desktop

Budafok-Tétény legújabb (a FSZEK Budafoki és a Nagytétényi Könyvtárai mellett 3. kerületi) közösségi könyvtára a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 1967-ben megnyitott és 2008. december 31-én megszűntetett budafoki kísérleti lakótelepi fiókkönyvtárának 10740 darabos könyvállományát vette át, melyből még az indulás előtt majd félezer könyvet a Baross Gábor Általános Iskola könyvtárának adományoztak, a tanulói kötelező olvasmányi könyvállományt bővítendő. A Baross Gábor telepiek örömére a ’90-es évek elején megszűnt (heti egy alkalommal nyitva tartó) Szent Bernát Ház-béli FSZEK fiókkönyvtáracskája éledt most újjá egy tapasztalt könyvtáros vezetésével, aki ősbarossiként, személyében szintén hazaérkezett. Pintér Zsuzsa könyvtáros nagyapja a 100. születésnapját ünneplő Baross Gábor Telepi Polgári Kör centenáriumi alapítója, édesanyja és testvére ma is a VII. utcai szülői házban élnek. Az új barossi könyvtáros előzőleg 10 éven át vezette a FSZEK Budafok Kísérleti Lakótelepi Fiókkönyvtárát, melynek általa gondozott és gondosan összevállogatott, s most Baross Gábor telepen új otthonra lelt könyvállománya főként a szép-, a klasszikus-, a lektűr-, a krimi-, a háborús-, a kötelező- és az ismeretterjesztő irodalom terén mutat fel gazdagságot. A Baross Gábor Közösségi Könyvtár heti két alkalommal (hétfőn 13-18 óra és pénteken 11-16 óra között) várja kölcsönözni vágyó olvasóit, a Polgári Kör XVI. utca 22. szám alatti székházának alagsorában. A bibliotéka különleges szolgáltatásként a városrész nehezebben kimozduló idősei számára vállal házhozszállítást és befogadó-könyvtárként örömmel vesz ajándékkönyveket is.

Címkék:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek