Tropicarium - Campona

1223 Budapest, Nagytétényi út 37-43. fszt. | +36-1-424-3053 | http://tropicarium.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Tropicarium ötlete egy 1963 és 1998 között Svédországban élő magyar üzletember, Farkasdi Károly nevéhez fűződik. Ő és családja hozta létre 1990-ben Kolmardenben, majd 2000-ben Budapesten az első ilyen jellegű intézményt, ők fejlesztették ki és valósították meg azt az egyedülálló tartalmat, melyet a Tropicarium képvisel. A kiállítás ötvözi magában a hazai halak, a trópusi esőerdőben élő állatok, és a tengerek, óceánok mélyében lakók életének bemutatását.

1999 szeptemberétől, 8 hónapig zajlott az intenzív építő munka, hogy Budapest „peremén”, a Campona Bevásárlóközpont impozáns épületében 2000. május 26-án megnyithassa kapuit Közép-Európa legnagyobb tengeri akváriuma, a közel 3000 m²-en elterülő Tropicarium Óceanárium. Több száz tonna betont, vasat építettek be és elhelyezték a zavartalan működést biztosító, speciális csúcstechnológiával rendelkező szűrő- és tisztítóberendezéseket, és számítógép rendszereket is. A belső dekoráció legnagyobb részét saját kezűleg készítették és helyezték el a Tropicariumban dolgozó szakemberek.

A Tropicarium falai között több száz fajta állat és burjánzó növény kapott helyett. Az állandó kiállítás keretében 8 teremben csodálhatók meg - többek között - a szabadon repkedő egzotikus madarak, az indákon ugráló selyemmajmok, a trópusi esőben ázó aligátorok, a komótosan mászkáló sarkantyús teknősök, és a lenyűgöző látványt nyújtó akváriumokban úszó színpompás halak ezrei, amelyek származási helyüket tekintve a világ minden tengerét képviselik a magyar látogatók előtt.

Szeretnénk, ha visszatérő látogatóink mindig találnának valami újdonságot, ezért folyamatosan bővítjük, változtatjuk az állatállományt, egy-két újabb akváriummal, terráriummal bővítjük a kiállítást. Folyamatosan dolgozunk az információs rendszer még jobb áttekinthetőségéért.

Fő célunk a természet szeretetére, megbecsülésére és a szabadidő hasznos eltöltésére való nevelés. Törekvésünk, hogy minden ember megérezze, milyen értékek léteznek Földünkön és mennyire fontos, hogy ne tegyünk kárt bennük.

Szolgáltatásaink:

  • Gyermekszületésnap rendezése: iskoláskorú gyermekeknek 3 órás különleges hangulatú szülinapi partikat szervezünk.
  • Búvárkodás: búvárengedéllyel rendelkezőknek lehetőségük van – előzetes egyeztetés után – a cápáink közé merülni.
  • Rendezvényterem: 80–100 főt befogadó különtermünkben teljes körű szervezéssel vállaljuk vállalati, illetve magánrendezvények lebonyolítását.
  • Örökbefogadás: Szeretne egy saját állatot? Itt az alkalom, fogadjon örökbe egyet! (www.capakert.hu)

Nyitvatartás:

Hétfő10.00 – 20.00
Kedd10.00 – 20.00
Szerda10.00 – 20.00
Csütörtök10.00 – 20.00
Péntek10.00 – 20.00
Szombat10.00 – 20.00
Vasárnap10.00 – 20.00

Az év minden napján 10:00-től 20:00 óráig, karácsonyt leszámítva ünnepnapokon is. A karácsonyi nyitva tartást a Tropicarium honlapján tekinthetik meg.

Pénztárzárás: 19:00 órakor.

További információk:

Bankkártya-elfogadás:Visa, Mastercard
Parkolás:utcán ingyenes, saját parkolóban ingyenes
Utalványok, kártyák: SZÉP-kártya

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek