Tropicarium - Campona

1223 Budapest, Nagytétényi út 37-43. fszt. | +36-1-424-3053 | http://tropicarium.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Tropicarium ötlete egy 1963 és 1998 között Svédországban élő magyar üzletember, Farkasdi Károly nevéhez fűződik. Ő és családja hozta létre 1990-ben Kolmardenben, majd 2000-ben Budapesten az első ilyen jellegű intézményt, ők fejlesztették ki és valósították meg azt az egyedülálló tartalmat, melyet a Tropicarium képvisel. A kiállítás ötvözi magában a hazai halak, a trópusi esőerdőben élő állatok, és a tengerek, óceánok mélyében lakók életének bemutatását.

1999 szeptemberétől, 8 hónapig zajlott az intenzív építő munka, hogy Budapest „peremén”, a Campona Bevásárlóközpont impozáns épületében 2000. május 26-án megnyithassa kapuit Közép-Európa legnagyobb tengeri akváriuma, a közel 3000 m²-en elterülő Tropicarium Óceanárium. Több száz tonna betont, vasat építettek be és elhelyezték a zavartalan működést biztosító, speciális csúcstechnológiával rendelkező szűrő- és tisztítóberendezéseket, és számítógép rendszereket is. A belső dekoráció legnagyobb részét saját kezűleg készítették és helyezték el a Tropicariumban dolgozó szakemberek.

A Tropicarium falai között több száz fajta állat és burjánzó növény kapott helyett. Az állandó kiállítás keretében 8 teremben csodálhatók meg - többek között - a szabadon repkedő egzotikus madarak, az indákon ugráló selyemmajmok, a trópusi esőben ázó aligátorok, a komótosan mászkáló sarkantyús teknősök, és a lenyűgöző látványt nyújtó akváriumokban úszó színpompás halak ezrei, amelyek származási helyüket tekintve a világ minden tengerét képviselik a magyar látogatók előtt.

Szeretnénk, ha visszatérő látogatóink mindig találnának valami újdonságot, ezért folyamatosan bővítjük, változtatjuk az állatállományt, egy-két újabb akváriummal, terráriummal bővítjük a kiállítást. Folyamatosan dolgozunk az információs rendszer még jobb áttekinthetőségéért.

Fő célunk a természet szeretetére, megbecsülésére és a szabadidő hasznos eltöltésére való nevelés. Törekvésünk, hogy minden ember megérezze, milyen értékek léteznek Földünkön és mennyire fontos, hogy ne tegyünk kárt bennük.

Szolgáltatásaink:

  • Gyermekszületésnap rendezése: iskoláskorú gyermekeknek 3 órás különleges hangulatú szülinapi partikat szervezünk.
  • Búvárkodás: búvárengedéllyel rendelkezőknek lehetőségük van – előzetes egyeztetés után – a cápáink közé merülni.
  • Rendezvényterem: 80–100 főt befogadó különtermünkben teljes körű szervezéssel vállaljuk vállalati, illetve magánrendezvények lebonyolítását.
  • Örökbefogadás: Szeretne egy saját állatot? Itt az alkalom, fogadjon örökbe egyet! (www.capakert.hu)

Nyitvatartás:

Hétfő10.00 – 20.00
Kedd10.00 – 20.00
Szerda10.00 – 20.00
Csütörtök10.00 – 20.00
Péntek10.00 – 20.00
Szombat10.00 – 20.00
Vasárnap10.00 – 20.00

Az év minden napján 10:00-től 20:00 óráig, karácsonyt leszámítva ünnepnapokon is. A karácsonyi nyitva tartást a Tropicarium honlapján tekinthetik meg.

Pénztárzárás: 19:00 órakor.

További információk:

Bankkártya-elfogadás:Visa, Mastercard
Parkolás:utcán ingyenes, saját parkolóban ingyenes
Utalványok, kártyák: SZÉP-kártya

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.