Klauzál Gábor Társaság

1223 Budapest, Klauzál Gábor u. 6/A. fszt. 4. | http://www.klauzal.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Mi alulírottak, akik Klauzál Gábor első független kormányunk mezőgazdasági, ipari és kereskedelmi minisztere, a reformkori és a kiegyezéshez vezető reformmozgalmak egyik vezető személye, egyben budatétényi birtokos gazdálkodó, közösség és kultúrateremtő hazafi emlékének ápolása iránt felelősséget érzünk, az alábbi célokat fogalmaztuk meg.

a) Klauzál Gábor szellemében és példája nyomán mértékletes, higgadt, de bátor és haladó közhasznú, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenység kifejtése az általa is fontosnak tartott kérdésekben ( pl. mezőgazdaság, kereskedelem, ipar, egészségügy, magyar nyelv, civil egyesületek, kultúra mecenatúra ).

b) Klauzál Gábor helyi, országos és határon túli szellemi és tárgyi hagyatékának felderítése, ápolása, megőrzése, továbbadása, megismertetése és elismertetése.

c) Klauzál Gábor örökségének felkutatásában és közkinccsé tételében az emberek, egyesületek, gazdasági szereplők valamint önkormányzati szervek és intézmények együttműködésének előmozdítása.

d) A történelmi múlt, helytörténet, hagyományok szelektált kutatása, felelevenítése és ápolása.

e) Egy-egy helyi és országos rendelet- ill. törvényjavaslat esetén Klauzál Gábor szellemisége alapján véleménynyilvánítás kifejtése.

Budatétény, 2004. december 9.

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.