Mocorgó Bölcsőde

1222 Budapest, Vöröskereszt u. 13. | +36-1-424-5491 | http://bolcsode22.weebly.com
Desktop

Bölcsődénk a József Attila lakótelepen működik több mint 40 éve.

54 férőhelyen gondozzuk-neveljük a bölcsődés korú kisgyermekeket. Amíg a szülők dolgoznak, a korosztálynak számára kialakított tágas, játékokkal felszerelt csoportszobákban és két, színes, mozgásra csábító rögzített játszótéri eszközökkel ellátott udvar részünkön várjuk a gyermekeket.

A bölcsőde alapvető feladata a kisgyermekek testi, lelki és szocializációs fejlődésének biztosítása. Fontos feladatunk, a biztonságos és játékra-mozgásra motiváló környezet kialakítása, az önállósodáshoz elegendő idő biztosítása, a gyermekek ösztönzése, megnyilvánulásaiknak elismerő, támogató, egyéni igényeihez igazodó segítése.

A bölcsődében a fokozatos, szülővel történő beszoktatást kínáljuk a családoknak, amely megkönnyíti a kisgyermekek új helyzethez való alkalmazkodását. A beszoktatás idején a szülő jelenléte biztonságot ad, segíti az új környezethez való alkalmazkodást, személyek megismerését.

A bölcsődei nevelés-gondozás a családi neveléssel együtt, azt kiegészítve szolgálja a gyermek fejlődését. A családi és bölcsődei nevelés-gondozás összhangja, a szülők és a kisgyermeknevelők partneri kapcsolat kialakítása elengedhetetlen feltétele a gyermekek harmonikus fejlődésének. A szülő ismeri legjobban gyermekét, így közvetíteni tudja szokásait, igényeit, szükségleteit, nagymértékben segítve ezzel a kisgyermeknevelőt.

A gyermekek életkorának és az évszaknak megfelelő napirendet alakítunk ki, amely elősegíti a gyermekek eligazodását a bölcsődei életben. A mindig azonos sorrend, a saját hely az asztalnál, ágyának állandó helye biztonságot ad a gyermekek számára.

Kiemelt feladatunk a gyermekek egyéni igényeinek, fejlődési ütemének figyelembevétele. A kisgyermeknevelő meleg, szeretetteljes odafigyeléssel, támogatással segíti a gyermekek fejlődését.

A gyermekek napjaiknak nagy részét játékkal töltik, ezen keresztül ismerik meg a világot. A bölcsődében a játéklehetőségek bőséges választékát nyújtjuk a gyermekeknek, felkeltve kíváncsiságukat, érdeklődésüket.

Munkánkat szakemberek segítik: gyermek pszichológus, gyermekorvos, gyógypedagógus.

Bölcsődénk tálaló konyhával rendelkezik a HACCP, minőségbiztosítási feltételeknek megfelelő működéssel, felvállalva az esetleges diétás-ételallergiás étkeztetést is (szakorvosi igazolás szükséges).

Feladatunk a bölcsődés korú gyermekek napközbeni étkeztetése, a korszerű minőségi táplálkozási alapelvek figyelembe vételével. A gyermekek részére napi négyszeri étkezést biztosítunk. Az ételek elkészítésénél minden esetben törekszünk a korszerű konyhatechnológiai eljárások biztosítására. Az ételsorok összeállításánál nagy figyelmet szentelünk korszerű táplálkozási elvek figyelembe vételével, az ételek változatosságára.

Bölcsődei Alapítványunk bevételét a gyermekek környezetének korszerűsítésére, fejlesztésére fordítjuk. A szülők támogatásával kialakított só szoba működik prevenciós jelleggel- a felső légúti megbetegedések gyakoriságának megelőzésére.

Rendezvényeink: farsang, gyermeknap, angyalváró ünnepség.

Munkánk során arra törekszünk, hogy hatékonyan hozzájáruljunk a bölcsődébe járó gyermekek egészséges fejlődéséhez.

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-424-5491
Email:mocorgobolcsi@hawk.hu
Honlap:http://bolcsode22.weebly.com
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek