Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola - Budafoki Tangazdaság

1221 Budapest, Jósika u. 2-28. | +36-1-424-0145/Tangazdaság, +36-1-426-5384/Titkárság | http://borasziskola.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Tangazdaságunk Európában egyedülálló: egyetlen főváros sem rendelkezik ilyen nagyságú működő, minőségi szőlőt termelő szőlőfelülettel. A szépen gondozott szőlőterület kiegészül szőlőfeldolgozóval, 1000 hl-es, teljesen földbe süllyesztett borospincével. Az idelátogatók gyakorlati bemutatókon keresztül ismerkedhetnek meg a szőlőtermesztés, a szőlőfeldolgozás, a borkészítés, a palackozás technológiájával.

Gazdaságunk a régi térképek szerint az Ó-hegy Udvari (Holfhut) dűlőben terül el. Napjainkra a környék teljesen beépült, s ma már csak a közel négy hektáros szőlőterület emlékeztet az egykor oly híres budai borvidékre. Az enyhén déli lejtésű, lösztalajú és páratlan mikroklímájú terület biztosítja a jó minőségű alapanyagot a Soós István Borászati Szakiskola tangazdasága számára. A korszerűen felszerelt oktatóbázisnak köszönhetően a borkészítés folyamata végig követhető a szőlőtermesztésen, szőlőfeldolgozáson és a különböző borkezelési technológiákon keresztül egészen az értékesítésig.

Az elmúlt években végrehajtott műszaki fejlesztéseknek köszönhetően borainkat egyre jobb minőségben tudjuk készíteni. Ezt bizonyítják a borversenyeken elért eredményeink is. 2005. évtől a Fővárosi Önkormányzat engedélyével palackozzuk az egyedi termőhelyre utaló “Főváros Bora” elnevezésű palackos borcsaládot.

A palackos borokat Gazdaságunkban és a szerződéses éttermekben, bortékákban lehet megvásárolni. Folyóbor-értékesítés is működik nálunk, száraz fehér fajtákat lehet vásárolni.

Gazdaságunk egyedi hangulata érdekesség az idelátogatók számára. Vendégeinket nyitott kapukkal várjuk különböző rendezvényeinkre:

  • Budafoki pincejárat
  • Márton napi újbor ünnep
  • Esküvők
  • Családi, baráti összejövetelek
  • Céges rendezvények
  • Borturizmus: borkóstolók, borbírálatok szervezése

További információk:

Parkolás:utcán ingyenes, saját parkolóban ingyenes

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-424-0145/Tangazdaság, +36-1-426-5384/Titkárság
Email:titkarsag@borasziskola.hu, iroda@soos-bp.sulinet.hu
Honlap:http://borasziskola.hu
Facebook:https://www.facebook.com/soosistvanboraszati
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.