Budafoki Evangélikus Egyházközség

1221 Budapest, Játék u. 14. | +36-1-229-2538 | http://budafok.lutheran.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A templom 1934-1935 között Sándy Gyula tervei alapján 15 hónap alatt épült fel. Sándy Gyula nagy számban tervezett templomot az egyház részére a két világháború között, elsősorban Budapest környékén: Kispesten, Nagytarcsán, a "Rákosokban" és Pestújhelyen. Épületeit felépítésükben és díszítésükben a magyar stílusra való törekvés jellemzi.

A budafoki templomnál pártázatos tornyot álmodott meg. Az épület külső kiképzése eltér az addig alkalmazott megoldásaitól. Az egyhajós, középtornyos épület rusztikusan faragott terméskő burkolat fedi, ami valóban egy kicsit vár jellegűvé teszi a templomot.

Az alacsony szerkezeti falak mellett is viszonylag levegős belső teret alakított ki. Toronysisakja íves kiképzésű. A kapuzatot kiugró oszlopokon nyugvó timpanon zárja le. A bizáncias hatású oltár körüljárható, ikonosztázra emlékeztet. Az oltárkép Szirtes Lajos helybéli rajztanár műve és ajándéka.

A templomhoz kapcsolódik hátul a sekrestye, mellette a gyülekezeti ház, amely 1983-ban készült el, a tetőtérben a lelkészlakást pedig 1992-ben adták át.

Nyitvatartás:

Hétfő: 14.00 – 18.00
Csütörtök: 8.00 – 10.00 és 14.00 – 16.00
Lelkészi pihenőnap: kedd

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Hokker Zsolt lelkész
Telefon:+36-1-229-2538
Email:budafok@lutheran.hu
Honlap:http://budafok.lutheran.hu
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek