A vállalkozók mentik meg a BKV-t?

Desktop

A jelenlegi 2-ről 2,5 százalékra emelné az iparűzési adó mértékét Budapesten négy kormánypárti politikus. A többletet a BKV finanszírozására kellene felhasználnia a Fővárosnak. A Bagdy Gábor KDNP-s és György István fideszes főpolgármester-helyettesek, valamint Láng Zsolt II. kerületi és Rogán Antal belvárosi, szintén fideszes polgármesterek jegyezte előterjesztés indoklása szerint mivel a helyi közösségi közlekedés fenntartása a települési önkormányzatok feladata, a szükséges forrásoknak is ott kell rendelkezésre állniuk.

Mintegy 40-45 milliárd forintot várna a főváros az iparűzési adó emelésétől – mondta Tarlós István mai sajtótájékoztatóján. A főpolgármester kifejtette: arról van szó, hogy az állam és a főváros is el van adósodva, a BKV pedig „hosszú évek óta csőd szélén billegő óriáscég”, amely alapvető fontosságú feladatot lát el.

„Ha a BKV netán csődbe megy a maga 70 milliárdos adósságállományával és elavult járműparkjával, akkor az a vállalkozói szférát is borzalmasan érinti (…) az ország gazdaságának napi 14 milliárd kiesést jelentene” – fogalmazott Tarlós, jelezve, hogy meg kell találni a módját, hogy a közlekedési társaság finanszírozást legalább középtávon megoldják.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek