Változik a nyugdíjasok utazási kedvezménye

Desktop
Mától már nem válthatnak ki a nyugdíjasok BKV bérletigazolványt a régi nyugdíjas utazási utalvány alapján.

A két legfontosabb változás a nyugdíjas Budapest-bérletek használata szempontjából az, hogy a korábban kiállított nyugdíjas bérletigazolványok április 30-ig használhatók a korábbi március 31-ével szemben, illetve, hogy a március 21. előtt vásárolt nyugdíjas bérletszelvények még abban az esetben is felhasználhatók maradnak lejáratukig, ha tulajdonosuk április 30. után elveszti jogosultságát nyugdíjas bérletigazolvány kiváltására – áll a BKK és BKV közös közleményében.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a BKV április 30. után is érvényesnek fogadja el a régi formátumú nyugdíjas bérletigazolványokat a március 21-ét megelőzően vásárolt bérletszelvényekhez (például az éves bérletekhez).
Április 30-át követően a március 20. után vásárolt nyugdíjas bérletszelvényeket viszont már csak új típusú bérletigazolványokkal fogadja el a BKV.

A kormányrendelet változása miatt március 21-től 2012. évi „nyugdíjasok utazási utalványa” alapján már nem állítanak ki új nyugdíjas bérletigazolványt, a lejárókat nem hosszabbítják meg, és nem adnak ki kedvezményes környéki vonaljegyet vagy HÉV-jegyet.

Április 30-át követően a kormányrendelet értelmében a nyugdíjas utazási kedvezmények igénybevételére a korábbi „nyugdíjasok utazási utalványa” helyett bevezetendő „ellátottak utazási utalványa” jogosít. Az új típusú utalvány kiállításáról és megküldéséről a nyugdíjfolyósító tud részletes felvilágosítással szolgálni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek