Átálltunk a sötét oldalra - spórolásból

Desktop
A képek 27-én készültek este 8 és 9 között (forrás: Index / Nagy Attila)

Nektek feltűnt, hogy sötét van? Úgy értem, feltűnt, hogy nem kapcsolják fel a világítást szürkületkor? Kiderült, hogy az automata közvilágítás-felkapcsolásról átálltak a manuálisra, és a a főváros tulajdonában álló Budapesti Dísz- és Közvilágítási (BDK) Kft. csak később kapcsolja be a fényeket, mint amit megszoktunk. Az eddigi "emelt szintű szolgáltatás" helyett "alapszintű" szolgáltatást nyújtanak. Az alapszintű szolgáltatáshoz a fenti táblázat nyújt segítséget, az abban szereplő időpontokban KELL bekapcsolni a világítást (a nyári időszámítás esetében plusz egy óra), teljesen függetlenül attól, hogy épp vihar van-e vagy sötét, vagy világos. 

Ezt a rugalmas rendszert a BDK munkatársai nem jókedvükből működtetik, a fővárosi közgyűlés döntött így, mert ezzel állítólag évi 66 millió forintot spórolnak. A közgyűlés június 20-án döntött úgy, hogy spórolni fog ezen (az Index megemlíti cikkében, hogy ezzel 66 millió forintot, mintegy 3 Vitézy Dávidnyi éves fizetést spórol a főváros - hurrá).

A BRFK sajtószóvivője a kérdésre, hogy ez - a sötét - zavarja-e munkájukat, egyértelmű nemmel felelt, hiszen "a rendőrség 0-tól 24 óráig működött eddig is, és ez így is marad. A rendőrséget nem befolyásolja a közvilágítás, eddig is üldözték a bűnözőket, ezután is fogják." Lehet csodálkozni a rendőrökről kialakult sztereotípiákon?

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek