Évente többször is változhatnak a kötelező felelősségbiztosítási díjak

Desktop
(forrás: vezess.hu)

Október 30-án teszik közzé a biztosítók a jövő évi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifáikat két országos napilapban, a Napi Gazdaságban és a Magyar Hírlapban, ennek alapján dönthetnek az autósok arról, hogy jelenlegi biztosítójuknál maradnak, vagy váltanak - írja a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Az Országgyűlés október 8-án elfogadta a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási törvény módosításáról szóló javaslatot. Ebben a legfontosabb változás, hogy a biztosítók 2013. január 1-jétől szabadon, évente többször is módosíthatják kgfb-díjtarifáikat, így az új díjak meghirdetésére nemcsak évente egyszer, október végén lesz majd lehetőségük. A módosítást azonban legalább 60 nappal a hatályba lépés előtt közzé kell tenni.

Az ügyfelek a biztosítást továbbra is évente egy alkalommal, az adott biztosítási szerződés évfordulóján tudják felmondani. A díj nem változik az adott biztosítási időszakban. Jövő évtől a biztosítóknak nem kell meghirdetniük a nyomtatott sajtóban a tarifákat, elegendő lesz elektronikusan - saját honlapjukon, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF), valamint a Magyar Biztosítók Szövetségének honlapján - közzétenni azokat.

Az ügyfeleket érintő további újdonság, hogy kötelezővé válik a kártörténeti rendszer azonosító számának használata. Ennek alapján a jövőben egyszerűbbé válhat a kártörténeti adatok lekérése, illetve a szerződések azonosítása.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek