Lopóautó a városban december 1-jétől

Desktop
(forrás: Máthé Zoltán - MTI)

December elsejével áll munkába a főváros, a tűzoltóság és a közterület-felügyelet közös lopóautója, amit azért hívnak így, mert autókat lop. A hivatalos nevén műszaki mentőjármű a szabálytalanul, tömegközlekedést akadályozó módon parkoló autókat viszi el, illetve a tűzoltó daruskocsinak csinál helyet. 

Az elmúlt 10 hónapban 517 alkalommal akadályozták a felelőtlenül parkoló sofőrök busz vagy villamos közlekedését. A jármű 5 tonnát képes szállítani, a főváros a Fővárosi Közterületfenntartó (FKF) Zrt.-től kapta, és a BKK üzemelteti. 

Az elszállított jármű tulajdonosának a szabálysértési bírság megfizetésén túl az elszállítási költségeket is állnia kell, ami most 20 ezer forint. Ezen felül a kocsi őrzése és tárolása még napi 1200 forint. A szabálytalanul parkoló gépjárműveket a BKK-Közút Zrt. XVIII. kerület, Gerely u. 1/A szám alatti telephelyére viszik. Ezzel kapcsolatban további információért az FKF új Fővárosi Ügyeleti és Információs Központjának (FÜIK) telefonszámán +36-301-7500, és a közterület-felügyelet honlapján, a www.bfkf.hu-n lehet érdeklődni. A helyszíni bírság 5.000 és 50.000 forint között lehet, ha eljárás lesz a dologból, akkor a 150.000 forintot is elérheti.

A most átadott FÜIK a budapesti rendvédelmi szervekkel, a közműszolgáltató szervezetekkel és a társadalmi szervezetek ügyeletével áll kapcsolatban, és az adódó feladatok koordinálása a szerepe. A központban figyelik a közterületi térfigyelő kamerák képeit is.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek