Átadták a Deák Ferenc hidat és az M0-s új szakaszát

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: budafokteteny.hu)

Megnyílt a közforgalom számára az M0-s autóút M6-os autópálya és 51-es főút közötti, 11 kilométer hosszú, három forgalmi és egy leállósávos, Sze­ged felé tartó fél pályája.

A vasárnapi (június 30-ai) átadón Völner Pál, a Nemzetti Fejlsztési Minisztérium államtitkára hangsúlyozta, hogy a fejlesztés jelentősen könnyíti majd a térségben élők életét, az áthaladók közlekedését, de fon­tos a közle­kedésbiztonságban betöltött szerepe is. A bécsi után ez a régió legnagyobb forgalmú körgyűrűje, sávonként mintegy 25 ezer jármű halad át rajta naponta.

Völner Pál szólt arról, hogy már a befejező munkálatokat végzik az M0-s déli szektora bővítésének további részén. Szeptember elején az 51-es főút és az M5-ös autópálya közötti 6,3 kilométeres szakasz is elkészül. Lop­pert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs vezetője emlékeztetett arra: a fejlesztés célja, hogy a négysávos M0-s körgyűrű déli szektorát további négy sávval bővítse, így kétszer háromsávos legyen egy-egy leállósávval, s megszűnjenek a forgalmi dugók. A kivitelező szélesítette a sávokat, illetve 25 kilométer hosszúságban telepített zajvédő falat. A pályaszakaszhoz két új Duna-híd is tartozik, a hárosi Deák Ferenc és a soroksári Duna-ág híd.

A hozzávetőleg nettó 34 milliárd forintos projekt az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió támogatásával, a kohéziós alap társfinanszírozásával valósult meg.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?