Többen élnek a mobilparkolás lehetőségével

Desktop

Mintegy 2,3 millió mobilparkolási tranzakciót hajtottak végre a felhasználók a nemzeti mobilfizetési rendszer július 1-jei indulása után eltelt két hónapban, ami 14 százalékkal több a tavaly július-augusztusihoz képest - közölte a Nemzeti Mobilfizetési (NMF) Zrt.

A közlemény szerint a mobilparkolásból származó forgalom (az önkormányzatok és az állam számára megfizetett díjak összege) 982,3 millió forint volt, míg az autópálya-matrica és a HU-GO viszonylati jegyek értékesítésének forgalma 838,5 millió forintot tett ki az elmúlt két hónapban.

Az új rendszerhez ősszel négy új viszonteladó partner csatlakozik, így az autósok már tíz szolgáltató közül választhatnak. Az elmúlt hónapokban pedig több önkormányzat és magántársaság megkereste az NMF-t, a tulajdonukban lévő parkolók mobilfizetéssel történő szolgáltatás ellátásával kapcsolatban - közölte a vállalat.

A társaság közleményében továbbá beszámolt arról, hogy a módosított parkolási rendeletnek köszönhetően augusztus 15-e óta nem kapnak bírságot az azonos parkolási díjú zónák között tévedésből "átparkoló" autósok, mivel a kerületek parkolási társaságai közötti utólagos elszámolás is lehetséges.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?