BRÉKING: Mégsem szívatja szét a parkoló autósokat a főváros

Desktop
(forrás: hirtv.hu)

Tarlós István elismerte, hogy hibáztak. Nemrég írtunk arról, hogy a fővárosi közgyűlés döntése értelmében nem lesz mód a parkolójegy utólagos bemutatására, vagyis ha megbüntetnek, mindenképp fizetned kell, akkor is, ha épp parkolójegyet veszel. Korábban működött az 5 perces szabály, vagyis ha megbüntettek, de be tudtál mutatni egy, a büntetés időpontjához mérten maximum 5 perccel később vett érvényes parkolójegyet, akkor nem kellett fizetned. Ugyanez a helyzet akkor, ha van parkolójegyed, csak az úgy volt elhelyezve a szélvédőnél, hogy nem látszott rendesen.

Az indoklás szerint azért változott a szabályozás, mert sok volt a visszaélés az utólag bemutatott jegyekkel. Sokan vettek például a neten, vagy a helyszínen olyan parkolójegyet, amit más vett meg, csak épp olyan időszakra szólt, ami kapóra jött a megbírságolt sofőrnek.

A főpolgármester utasította a közterület-felügyeletet, hogy a parkolójegy utólagos bemutatásának jogi rendezéséig ne büntessék azokat, akik épp parkolójegyet vesznek - mondta Tarlós István a Magyar Nemzetnek

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?